Vorige

Terugblik Dutch Lily Days 2024

Beeld
Rolf van Koppen Fotografie

Van 4 tot en met 7 juni openden dertien leliebollenexporteurs hun deuren voor het internationale lelievak. Met de proefopplantingen werd gezorgd voor inzicht in de kwaliteit en eigenschappen van een groot aantal lelievariëteiten. Ook werd er door de bezoekers gesproken over de kansen en mogelijkheden van duurzame lelieteelt.

Tijdens de opening van de Dutch Lily Days bij Zabo Plant in ‘t Zand was oud-schaatsprofessional Irene Schouten aanwezig. „Zij had het vermogen om te kunnen verrassen als het echt nodig is tijdens haar schaatscarrière. Het lelievak neemt daar een voorbeeld aan. Om optimaal te kunnen floreren is een optimaal klimaat en een intensieve samenwerking op alle vlakken nodig, maar ook inzet, inzicht en inhoud”, aldus de organisatie.

Kennis en inspiratie

Dit jaar is de opening van de Dutch Lily Days voor de tweede keer gecombineerd met de leliedag van Royal FloraHolland. Zij lanceerden dit jaar een nieuwe promotiecampagne voor de lelie.

De bezoekers uit binnen- en buitenland konden dit jaar weer een week lang inspiratie en kennis vergaren in de wereld van de lelie. Ze konden dertien Nederlandse lelieveredelaars en -exporteurs bezoeken om belangrijke spelers te ontmoeten en ermee te sparren over het vak.

Dertien Deelnemers

Dit waren de deelnemers aan de Dutch Lily Days 2024: P. Aker, Boots Flowerbulbs, Van den Bos Flowerbulbs, Bot Flowerbulbs, De Jong Lelies Holland, Lily Company, Onings Holland Flowerbulbs, C. Steenvoorden, Gebr. Vletter & Den Haan, VWS Flowerbulbs, World Breeding, Zabo Plant en Royal Van Zanten Flowerbulbs.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster