Vorige

Terugblik Bert van der Kroft: ‘Houd veiling Rijnsburg lokaal’

Vakblad voor de Bloemisterij kijkt terug op 2021 met zes gebeurtenissen uit het afgelopen jaar. Vandaag is deel vier aan de beurt. Kweker en bloemist Bert van der Kroft vertelt over zijn inspanningen voor een lokale veiling in Rijnsburg.

Samen met vier sectorgenoten lanceerde Van der Kroft de petitie Samen scoren met Royal FloraHolland. Die is meer dan 1.500 keer ondertekend door leden en kopers van de veiling die vrezen dat kleinere bedrijven ten onder gaan met landelijk veilen. De initiatiefnemers hielden op 3 juli een manifest en overhandigden de petitie aan CEO Steven van Schilfgaarde.

Van der Kroft teelt sierappels in Wassenaar en verkoopt als bloemist allerlei soorten gewassen in zijn winkel. De gewassen koopt hij in via Rijnsburg. Als kleine koper en verkoper weet hij hoe het is om de veiling solo te volgen. Maar dat is niet te doen als er in 2023 twintig klokken of meer tegelijk lopen. „Royal FloraHolland laat op deze manier de achterban in de kou staan. Een heel aantal kwekers, groot en klein, loopt nu al weg bij de veiling of verhandelt direct”, zegt hij in Vakblad voor de Bloemisterij 51/52.

Hoe ziet hij het besluit van RFH om Rijnsburg lokaal te houden tot in elk geval 2022? En in hoeverre luistert de veiling naar andere meningen over landelijk veilen? Lees het in het jaaroverzicht op mijnbloemisterij.nl. Klik hier voor de vorige terugblik met Chris en Cor IJzelenberg. Zij telen onder andere anjers, primula’s en violen op hun kwekerij IJzelenberg Plants in Maasdijk en in perkgoedseizoen 2021 was er veel vraag naar hun gewassen.

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

Bert van der Kroft Gebroeders Van der Korft sierappels RFH Rijnsburg lokaal veilen landelijk petitie Samen Scoren met Royal FloraHolland
Bert van der Kroft is een van de initiatiefnemers van de petitie Samen scoren met Royal FloraHolland. Hij zet zich nog steeds in voor een lokale veiling in Rijnsburg naast landelijk veilen. (Foto: Siska Pater)

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster