Vorige

Succesvolle eerste bollenbeurs Decorum

Tekst
Beeld
Van der Gulik

De eerste editie van de bollenbeurs van Decorum was een succes. Er kwamen meer dan 50 klanten, met name exporteurs. De beurs vond donderdag 14 december plaats bij decorum-lid Van der Gulik in Ursem.

De beurs werd georganiseerd om het bollenseizoen officieel in te luiden. Op de beurs waren ook Decorum-leden Borst Bloembollen, Middenweg Flowers, Boers Amaryllis, WF Leenen, Straathof Flowers en Van Noort Hyacinten aanwezig.

Gemis

De beurs is er op initiatief van de voorjaarsgewassenkwekers gekomen, zegt Patrick van der Gulik. „We misten een evenement speciaal voor de seizoensgebonden voorjaarsgewassen. Dat we hiermee wat uit de boot vallen, hebben we in september aangekaart bij Decorum en dat is meteen goed opgepakt.” Decorum organiseert altijd wel een Winter Fair, maar die is gericht op de groene planten.

Verkocht

De kwekers van voorjaarsbroeiers vonden de beurs een groot succes. Het overtrof Van der Guliks verwachtingen. Zo’n 40 tot 50 klanten, zowel bestaande klanten van Decorum als nieuwe klanten, kwamen naar zijn bedrijf. „Door de beurs hebben we aan bestaande klanten toch weer meer kunnen verkopen. Er kwamen ook inkopers van supermarktketens.” Supermarkten zijn nog relatief nieuwe klanten voor deze Decorum-kwekers. De afgelopen twee jaar ging er al wat richting Duitse en Zwitserse supermarkten, aldus Van der Gulik.

De klanten kregen bij Van der Gulik een rondleiding op zijn broeierij en dat was voor velen leerzaam om eens te zien. Ook de tijd van het jaar voor deze kick-off beviel beide partijen goed. „De broeiers en ook de handel zijn nog niet superdruk. Wat ons betreft is met deze bollenbeurs een nieuwe traditie geboren.”  

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster