Vorige

Succesvol seizoen Keukenhof

Beeld
Keukenhof

Keukenhof ontving dit jaar ruim 1,1 miljoen bezoekers. Zij kwamen zoals gebruikelijk uit meer dan 100 landen. Het park in Lisse noteerde een veel beter seizoen dan verwacht. Bij de opening op 24 maart zei directeur Bart Siemerink dat hij hoopte op 700.000 bezoekers. De laatste vakkeuring op het park betrof anjer.

De bezoekers waardeerden hun verblijf op het bloemenpark met een 8,8 blijkt uit een enquête die de afgelopen weken onder het publiek is gehouden. Keukenhof blijkt onverminderd populair, concludeert de organisatie. Het park, maar ook de bloeiende velden in de Bollenstreek en het zonnige weer zorgden voor veel publiek. Ze wisten de weg naar Keukenhof weer te vinden na twee coronajaren waarin het park niet open mocht. Door de warme maand maart opende het park met veel kleur. De relatief lage nachttemperaturen van afgelopen weken zorgden ervoor dat het park tot de laatste dag mooi ‘op kleur bleef’. 

Minder bussen, meer auto’s

De meeste bezoekers kwamen net als voorgaande edities uit Nederland (25%). In de top 10 van herkomstlanden wordt Nederland nog steeds gevolgd door Duitsland, Amerika, Frankrijk en Groot-Brittannië. Bezoek uit Frankrijk groeit de laatste jaren, terwijl Duitsland dit jaar wat minder vertegenwoordigd was. Het aantal bezoekers uit de Verenigde Staten was op niveau van voor corona Het aantal bezoekers uit China en India is door de reisbeperkingen flink gedaald. 

Er kwamen in verhouding met 2019 minder mensen met de Keukenhof Express, een rechtstreekse verbinding vanaf Schiphol, Leiden en Amsterdam RAI. Het aantal reizigers dat per touringcar naar Lisse kwam is de helft van 2019. De Keukenhof verklaart dat met het feit dat de reisindustrie dit voorjaar na de coronamaatregelen pas laat is opgestart. Er kwamen relatief meer mensen met de auto naar het park. Omdat Keukenhof dit jaar werkte met een maximumaantal bezoekers per dag en met tijdsloten, zijn er toch nagenoeg geen ernstige verkeersproblemen geweest in de Bollenstreek.  

Keukenhof maakte wekelijks video’s en deelde daarmee via social media beelden over de bloeiende gewassen en de gezelligheid in het park. De video’s zijn door bijna 27 miljoen mensen bekeken.

Anjershow

In het Oranje Nassau Paviljoen waren de laatste week diverse zomerbloemen en anjer opgesteld. Alleen de anjers zijn gekeurd door een vakjury. Zij beoordeelde 96 inzendingen die door 8 bedrijven zijn aangeleverd, onder toeziend oog van de commissieleden Rien van Dam en Nico Borsboom. Donderdag 12 mei zijn de inzendingen gekeurd door de telers Frans Kouwenhoven, Ton van Vliet, Martin Zwinkels en Geert van Schie. Hieronder staan de uitslagen van de keuring.

Prijzen Anjer 2022

  1. Dianthus Dubai van Fa. G. Zuurbier en Zn.
Jury over de winnende standaardanjer Dubai: ‘Een mooie bloem met een zeer goede stelen’.

2. Dianthus ‘Cappuccino’ van Martin Zwinkels – Divine.

3. Dianthus ‘Solomio Imre’ van Robin van den Hoorn

Prijzen noviteit Anjer 2022

  1. Dianthus ‘Alhambra’ van Martin Zwinkels, lid van anjercollectief Divine
Martin Zwinkels met de Award en de prijswinnende cultivar ‘Alhambra’, die je jury typeerde als een nieuwe anjer met een zeer goede volle bloem.

2. Dianthus ‘Damascus’ van Robin van den Hoorn.

Het echtpaar Van der Hoorn met de Awards die zij wonnen met hun inzendingen anjer.
De noviteit ’Damascus’ van Robin van der Hoorn. Juryrapport: ’deze anjer heeft een zeer goede vorm, is goed verzorgd en heeft een mooie kleurencombinatie en is zeer homogeen’
Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster