Vorige

Studenten hogeschool Inholland aan de slag in project De Groene Tulp

In het project De Groene Tulp 0.0 zijn studenten van het lectoraat Robotica van Hogeschool Inholland Alkmaar toegevoegd aan het onderzoeksteam. Dit meldt Vertify.

De studenten van het lectoraat Robotica van Inholland Alkmaar worden onder andere ingezet om een  geschikte methodes voor het monitoren en bijsturen van bloembolkwaliteit op cultivarniveau te vinden. Ook worden ze ingezet om datagedreven herkenningsmodellen voor de tulpenteelt te maken.

De studenten gaan hiertoe de geschiktheid van beelddata nauwkeurig onderzoeken. Die data krijgen ze van H2L. Dat bedrijf heeft samen met Smit Constructie en kwekers de tulpenselectierobot ontwikkeld. Die robot scant de tulpen op virus met camera’s, detecteert dit aan de hand van algoritmes en vervolgens spuit de robot behandelvloeistof op de tulp. De studenten maken gebruik van reeds gemaakt beeldmateriaal uit voorgaande jaren uit de praktijk. Maar het is ook de bedoeling om de komende jaren met een H2L-robot zelf real-time data te verzamelen op de proefvelden.

De studenten gaan onderzoeken of de beelddata nuttige informatie geeft om de groei en gezondheid van de geteelde tulpen te monitoren en afwijkingen daarin te zien. Dit wordt mede bepaald aan de hand van de resolutie van de foto’s, maar ook de invloed van bijvoorbeeld de grondsoort, bodembedekking en weersomstandigheden op de kwaliteit van de beelddata in relatie tot de vereiste waar te nemen details.

Met de uitkomsten van deze opdracht kan vastgesteld worden welke rol en functie de door de H2L -robots verkregen beelddata kunnen spelen in het verder verduurzamen van de tulpenteelt.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster