Vorige

Studenten Aeres ontwikkelen communicatieplan glastuinbouw op Floriade

Zes studenten van Aeres Hogeschool gaan voor Floriade Expo een methode voor publiekscommunicatie over circulaire glastuinbouw bedenken en ontwerpen. Ze bezochten eind november de kas in aanbouw op het terrein van Floriade Expo in Almere.

De methode wordt ontwikkeld in afstemming met opdrachtgever Glastuinbouw Nederland (in samenwerking met Floriade Expo 2022) en deelnemers aan de High Tech Greenhouse en het Technology Innovation Center op de Floriade volgend jaar in Flevoland.

The Green House

Tijdens de Floriade Expo 2022 presenteert de Nederlandse glastuinbouwsector zich vanuit The Green House. „In deze kas willen we de bezoekers laten beleven hoe verantwoord de Nederlandse glastuinbouw haar producten teelt en afzet, met als belangrijkste drijfveer een essentiële bijdrage te leveren aan de gezondheid en het geluk van mensen”, zo verwoordt Jakoline van Straalen namens Glastuinbouw Nederland.
Zowel de gebruikswaarde van de producten zelf als de innovatieve productiewijze wordt getoond. Daarbij ligt de nadruk op de meerwaarde, die zowel de producten als de productiewijze hebben, voor mensen en hun omgeving. De circulaire kas is een duurzaam productie-ecosysteem. In deze kas worden groente, bloemen en (pot)planten geteeld binnen een duurzaam systeem met aandacht voor mens, milieu en omgeving.

Helder concept

De kas op de Floriade is momenteel in aanbouw. Het complex bestaat uit verschillende onderdelen: Belevingskas (Green Love), waarin permanente en wisselende tentoonstellingen, kwaliteitscompetities (productiekeuringen) en proeverijen worden georganiseerd; Technology Innovation Center, hier worden innovaties uit de glastuinbouwsector getoond; High Tech Greenhouse, waarin de circulaire glastuinbouw centraal staat en waarin de gewassen gerbera, aardbei, paprika en potanthurium worden geteeld.
De opdracht aan de studenten moet resulteren in een helder en voor een algemeen publiek begrijpelijk communicatieconcept waarin de circulaire glastuinbouw duidelijk tot uiting komt.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster