Vorige

Staatssecretaris Rummenie onder de indruk van glastuinbouw bij eerste werkbezoek

Beeld
Peter van Leth

In zijn motivatiebrief voor de Tweede Kamer omschreef Jean Rummenie, de nieuwe staatssecretaris op het landbouwdepartement, de glastuinbouw al als de ‘ASML van Westland’. Zijn hernieuwde indrukken van de sector tijdens een eerste werkbezoek op 8 juli, weliswaar op een uitgekozen voorbeeldbedrijf, zijn volgens Rummenie een bevestiging van zijn uitspraak.

Op het ministerie van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur (LVVN) krijgt staatssecretaris Jean Rummenie (BBB) de portefeuille tuinbouw. De sector is geen onbekende voor de 71-jarige bewindsman; tuinbouw was zijn hoofdvak tijdens zijn studie in Wageningen. Het was maandag 8 juli, tijdens zijn eerste werkbezoek aan de glastuinbouw, wel weer een tijdje geleden dat hij in kas was geweest. Van 1989 tot 2020 zwierf Rummenie voornamelijk als landbouwraad over de gehele wereld. Hij was bij glasgroentebedrijf kwekerij Overgaag in Honselersdijk verrast over de ontwikkelingen in de afgelopen decennia. Dat zijn gastheer al 20 jaar aardwarmte heeft, was voor Rummenie echt een eye-opener.

Staatssecretaris Rummenie (tweede van links) krijgt uitleg over de ontwikkelingen in de glastuinbouw op het glasgroentebedrijf Overgaag in Honselersdijk.


Snel op werkbezoek

Een week na de beëdiging als staatssecretaris stond Rummenie dus al in een kas. Het was niet zijn eerste werkbezoek; die was aan de visserijsector. De tuinbouwsector waardeert het snelle bezoek. „Dat voorkomt dat er dingen geroepen en gezegd worden die niet kloppen en de tuinbouw onrecht aan doen”, aldus Jaap Bond, die als boegbeeld van de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen ook aanwezig was in Honselersdijk. Hij is met name blij dat de staatssecretaris heeft gezegd dat hij wil bijdragen om te laten zien waar de sector al staat, in plaats van inzetten op wat er nog allemaal moet worden bereikt.

Een uitgebreider verslag van het werkbezoek van staatssecretaris Rummenie is te lezen in het Vakblad voor de Bloemisterij dat op 21 juli verschijnt.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster