Vorige

Hydrangea Light My Fire is 'een sensationele toevoeging aan het assortiment'

Sonneveld Hydrangea wint tiende Floriade Excellence Award

Beeld
Floriade Expo 2022

Sonneveld Hydrangea won tijdens de tiende productcompetitie de Floriade Excellence Award voor de hydrangea Light My Fire. Het goud in de categorie Snijhortensia ging naar Queens Flower. Samenwerkingsverband Gladz won de drie plakken bij de gladiolen en KP Holland ging in de productgroep Kalanchoë naar huis met de eerste prijs.

De tiende productcompetitie vond afgelopen woensdag plaats in kassencomplex The Green House op de Floriade. Dit keer keurde de vakjury gladiolen, snijhortensia’s en kalanchoë’s. De jury bestaat uit professionals met verschillende achtergronden in de keten, zij beoordeelden in totaal 87 inzendingen uit Nederland, Denemarken en Japan. Royal FloraHolland organiseert deze productcompetitie. De inzendingen zijn komende dagen nog te zien in The Green House.

Eyecachter

De hydrangea Light My Fire van Sonneveld Hydrangea uit Bleiswijk is pas twee maanden leverbaar. Dit product won de Exellence Award omdat met dit product volgens de jury een sensationele toevoeging aan het sortiment is gerealiseerd.

Verder zegt het juryrapport dat dit product alle kenmerken heeft om voor de consument een eyecatcher te worden. ‘De bloem heeft een hele mooie kleurschakering met wel drie kleuren; te weten, wit, groen en rood. Later, bij een eventuele doorkleuring, is de bloem zelfs donkerrood. Verder heeft deze variëteit mooi groen blad, dat uitstekend bij de bloemkleuren past.’

Een andere kwekerij won echter de eerste prijs in de categorie Snijhortensia. De winnaar was Queens Flower BV uit Velden. De hydrangea Royal King ontving 9.63 punten, de hoogste score tijdens deze productcompetitie. Hun Royal Star was met 9.60 punten goed voor de tweede plek. Hydraflower uit Nieuwveen ging naar huis met de bronzen plak, hun Elbtal was goed voor een score van 9.38.

De snijhortensia Royal King van Queens Flower won de eerste prijs. ‘Geweldig mooie en aparte intense kleur met bijzondere meeldraden. Het blad is mooi groen en de rijpheid is uniform’, aldus het juryrapport.


Gladiool met mooie volle bos

Goud, zilver en brons in de categorie Gladiool gingen naar grootbloemige producten van kwekers van Gladz. Dit is een samenwerkingsverband van zeven kwekers uit de Bollenstreek. Peche Melba ontving de eerste prijs met een score van 9.20, deze inzending is van De Ridder Bloemen- en bloembollenkwekerij uit Noordwijkerhout.

Red Balance werd nummer twee en ontving 9.10 punten. Met 9.03 punten pakte Stormy de derde plaats.

Gladiool Peche Melba Gladz kweker De Ridder
De Ridder Bloemen- en bloembollenkwekerij uit Noordwijkerhout won de eerste prijs in de categorie Gladiool. Volgens de jury heeft de Peche Melba een geweldige kleur met mooie bloemsteel in een mooie volle bos.


Kalanchoë lijkt op roosjes

De derde categorie was Kalanchoë. KP Holland uit Naaldwijk won hier de eerste en tweede prijs. Hun Rosalina Alano Bicolor kreeg een score van 9.43 en de Rosalina Amarillo Yellow ontving 9.40 punten. Een Deense kwekerij won de derde plek. De More Flowers Geneva van Queen Flowers was goed voor 9.32 punten.

KP Holland kalanchoë productcompetitie
KP Holland won bij de categorie Kalanchoë. Hun Rosalina Alano Bicolor heeft volgens de jury een mooie kleur, ‘lijkt op roosjes en uniform met volledig gevulde bloem’.

Consumenten

Consumenten mochten de dertig inzendingen met de hoogste beoordelingen keuren. Per categorie is daar een winnaar uitgekomen: de gladiool Red Balance van Gladz, hydrangea Royal King van Queens Flower uit Velden en kalanchoë More Flowers Lausanne van Queen Flowers uit Denemarken.

De elfde productcompetitie vindt plaats op donderdag 1 september. Dan zijn lelie, bessen, grassen, zaaddozen en sierfruit aan de beurt. Een product inzenden kan hier.

Groepsfoto winnaars tiende productcompetitie Floriade
Alle winnaars van de tiende productcompetitie op de Floriade.
Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster