Vorige

Soiltech bouwt Test- en Innovatiecentrum

Beeld
Soiltech

Soiltech, producent van vloeibare bladvoedingsproducten en biostimulanten, bouwt een nieuw Test- en Innovatiecentrum. Met de bouw van eigen kassen en testruimte, hoeven ze geen locatie meer te huren.

Het nieuwe gebouw is 30 bij 20 meter en is deels kas en deels testruimte. De nieuwbouw kost volgens Soiltech ongeveer een miljoen en wordt gebouwd op de huidige hoofdlocatie in Biezenmortel. Met de bouw van een eigen testruimte wil Soiltech haar positie in de plantaardige landbouw verder verstevigen. De oplevering is gepland in mei 2023.

Al sinds 2016 voert Soiltech jaarrond gewasproeven uit in een gehuurde proefkas in Limburg. Om nog betere testen uit te kunnen voeren wordt de nieuwe eigen proefkas van enkele high-tech installaties voorzien. Zo zorgen bijvoorbeeld scherminstallaties en een speciale klimaatregeling er voor dat de condities volledig kunnen  worden gesimuleerd zoals die in de praktijk in het veld (kunnen) voorkomen. Daarmee kan Soiltech  voorspellen wat  de producten in de praktijk doen.  Ook de extreme weercondities waarmee de akker- en tuinbouw steeds meer te maken krijgen als gevolg van de klimaatverandering kunnen worden nagebootst.

Het complex wordt gebouwd door aannemer Maurice Kassenbouw, in samenwerking met advies- en ontwerpbureau Aelmans Tuinbouw Advies en Cogas Climate Control die zorgt voor verwarming, water en elektro.
En zo moet de nieuwbouw er vanaf mei 2023 uit gaan zien. Verwarming zal gebeuren met warmtepompen die draaien op de energie van de zonnepanelen die het bedrijf in 2022 ruimschoots heeft geïnstalleerd. Ook het gedeelte van het Test- en Innovatiecentrum dat achter de kassen zit zal op het dak voorzien worden van zonnepanelen.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster