Vorige

’Snowwhite’ wint Tulpen Top 10

Tekst
Beeld
Lyan van der Lee

De cultivar ’Snowwhite’ van inzender Borst Bloembollen wint de Interpolis Tulpen Top 10 op de elfde Vaktentoonstelling in Zwaagdijk-Oost. De tweede en derde plaats zijn voor ’Marax Beauty’ en ’Pacha’. „Wij hebben deze tulp zelf ook hoog zitten”, reageerde winnaar Patrick Blijleven van Borst Bloembollen.

Voorzitter Yorick van Leeuwen van de jury roemde de tien inzenders, de kwaliteit was mooi, al was er een strakke tulp die er bovenuit stak. De snelle broeimogelijkheden gaven de doorslag. Patrick Blijleven van Borst Bloembollen nam de prijs in ontvangst uit handen van Erik van Ophoven van Interpolis. „We zijn enorm blij met deze prijs voor een tulp uit eigen veredeling. Die tulp hebben we zelf al meerdere jaren hoog zitten”, reageerde Blijleven. Sectormanager Open Teelten Van Ophoven reikte de prijs met plezier uit tussen de potten van de tien inzenders. „Interpolis draagt de sector een warm hart toe en met deze prijs willen we dat uiten.”

Vlnr: Sectormanager Open Teelten Erik van Ophoven van Interpolis, winnaar Patrick Blijleven van Borst Bloembollen en Vaktentoonstellingsbestuurder Paul Peters.

Vertrouwen

’Snowwhite’ van veredelaar Marax wordt al ongeveer zeven jaar geteeld. Borst Bloembollen participeert in de veredeling van Marax, dus mag Blijleven het een tulp uit eigen veredeling noemen. „Vakbreed is er enthousiasme over deze tulp, die van begin januari tot eind maart te broeien is. Wit is bovendien een populaire kleur. We hebben alle vertrouwen in de toekomst van deze tulp.”   

Twijfel

Unaniem was de jury over de nummers 1 en 2, maar drie bracht nog de meeste twijfel. „Voor alle drie geldt dat ze een goede knoppresentatie hebben, de goede lengte en een hele mooi kleur, maar ’Snowwhite’ was gewoon de mooiste bak. ’Marax Beauty’ zat daar net onder en ’Pasha’ was van meerdere kanshebbers op de derde plek de beste”, licht jurylid  Bas Karsten toe.

’Snowwhite’

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster