Vorige

SMK en FM Group slaan handen ineen

SMK en FM Group gaan samenwerken om het thema duurzaamheid op de kaart te zetten. Dit doen zij onder meer door de Barometer Duurzame Bloemist nog meer op de kaart te zetten bij bloemisten in Nederland en het Duitsland.

De partijen hopen gezamenlijk meer inzicht en overzicht te kunnen geven in de beschikbare informatie over het thema duurzaamheid binnen de sierteeltsector zodat kwekers, bloemisten en andere afnemers van bloemen en planten weloverwogen keuzes kunnen maken in hun eigen verduurzamingsprocessen. SMK en FM Group gaan dit doen door meer andere het Barometer Duurzame Bloemist schema nog meer onder de aandacht te brengen bij bloemisten in Nederland en het Duitstalig gebied. Tevens zetten beide partijen zich in om zowel leveranciers als retailketens (bouw- en supermarkten) te informeren over de toegevoegde waarde van het On the way to PlanetProof-schema en de waarde van het keurmerk richting de consument.

‘Nachhaltiger Florist’

SMK introduceert daarnaast de ‘Nachhaltiger Florist’, een Duits keurmerk voor duurzamere bloemisten, op verzoek van ekaflor, de grootste inkoop- en marketingvereniging van nationale bloemisten en hoveniers in Duitsland. Het schema van de Barometer Duurzame Bloemist is vertaald en er is nu een Duits logo beschikbaar.

Dit betekent dat het keurmerk Barometer Duurzame Bloemist nu ook beschikbaar is voor Duitse bloemisten, onder de naam en logo van ‘Nachhaltiger Florist’. De eisen zijn volledig gebaseerd op het bestaande Nederlandse certificatieschema, ontwikkeld en beheerd door SMK. De verwachting is dat binnenkort de eerste Duitse bloemisten zich laten certificeren.

Bron en foto’s: SMK

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster