Vorige

SlijkermanKalanchöe sleept publieksprijs Stigas Arboprijs in de wacht

Beeld
Stigas, SlijkermanKalanchoe

SlijkermanKalanchoë kreeg de meeste stemmen op Stigasprijs.nl. voor de Stigas Gezond en Vitaal Werken Prijs 2022/2023 en sleepte zo de publieksprijs in de wacht. Op 16 maart moesten ze de ’hoofdprijs’ over laten aan Berrybrothers.

Met vier personen werd de publieksprijs in ontvangst genomen. Naast eigenaar Stefan Slijkerman (rechts) en HR-adviseur Marloes Beerepoot ook twee mensen van de werkvloer: Pieter Duijn hoofd teelt en Lucas Weuger (uiterst links). Weuger doorloopt bij het potplantenbedrijf een BBL-traject; vier dagen werken in combinatie met een dag naar school. „Trots en blij zijn we dat kennissen, familie en relaties de moeite hebben genomen om op ons te stemmen en we zodoende de publieksprijs hebben gewonnen. Dat wilden we op het podium terecht vieren met Pieter en Lucas. Het is immers een prestatie van de gehele personeelsploeg. De volgende ochtend was er voor alle medewerkers gebak”, deelt Beerepoot mee.

Stefan Slijkerman (rechts) en HR-adviseur Marloes Beerepoot namen de prijs in ontvangst samen met Pieter Duijn hoofd teelt en BBL-er Lucas Weuger (uiterst links)


Vanzelfsprekendheid

Bij SlijkermanKalanchöe waren ze aangenaam verrast met de nominatie voor de Stigas Gezond en Vitaal Werken Prijs 2022/2023. „Het is onverwachts, maar tegelijkertijd is het voor ons een vanzelfsprekendheid dat onze medewerkers goed op hun plek zitten en met plezier naar hun werk gaan”, reageert Beerepoot. 

Met haar komst in 2019 is personeelsbeleid gestructureerder opgepakt. Haar eerste focus was meer aandacht voor de medewerkerstevredenheid en aandacht voor vitaliteit. Naast het wekelijks faciliteren van yoga en circuittraining, is het sterk inzetten op taakroulatie volgens haar de reden waar de nominatie aan te danken is. 

„Bij ons doet elke medewerker dagelijks meerdere werkzaamheden binnen afdelingen, maar ook geregeld op andere afdelingen. Een win-winsituatie voor iedereen. Om als bedrijf toekomstbestendig te blijven is het belangrijk dat we kennis binnen de organisatie vasthouden met allround medewerkers. Wat het bedrijf minder kwetsbaar maakt, want personeel kan elkaar vervangen bij ziekte of vakanties”, licht Beerepoot toe.   

„Bij ons doet elke medewerker dagelijks meerdere werkzaamheden binnen afdelingen, maar ook geregeld op andere afdelingen. Een win-winsituatie voor iedereen”, aldus Beerepoot.


SlijkermanKalanchoë streeft naar een compleet vast team. Op jaarbasis worden hooguit drie uitzendkrachten ingeschakeld. Veel profijt heeft het potplantenbedrijf van de doorstroming van scholieren vaak vanuit een aangeboden BBL-traject. „In de regio staan we bekend als een goede werkgever. Dat helpt enorm met de werving van nieuwe medewerkers.”

Juryrapport

Zoals gebruikelijk noemde de jury alle vijf de genomineerde bedrijven winnaar. SlijkermanKalanchoë was Genomineerd voor het integraal toepassen van taakroulatie in de potplantenteelt en het organiseren van wekelijkse gezondheids- en vitaliteitstrainingen. Slijkerman hanteert flexibele werktijden, wat best bijzonder is in de glastuinhouw, en teamleiders voeren informele gesprekken met aandacht voor wat iemand nodig heeft om vitaal en met plezier aan het werk te blijven. Met als resultaat: veilige werkomstandigheden; toename van vitaliteit en verbetering van de fysieke werkhouding; bewustzijn van invloed van vitaliteit op kwaliteit van werk en leven; onderlinge betrokkenheid en flexibiliteit; gevoel van waardering; multi-inzetbaarheid; en vakkennis wordt breder verspreid binnen het bedrijf.

Naast Berrybrothers en SlijkermanKalanchoë waren Markusse BV uit s-Heer Abtskerke, Kwekerij Moors uit Asten-Heusden en Van Ooijen’s Hoveniers uit Appeltern genomineerd.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster