Vorige

Skal-bloementelers samen op Biobeurs

Tekst

Op de komende biobeurs op 17 en 18 januari in de Brabanthallen ’s Hertogenbosch staan vrijwel alle Skal gecertificeerde biologische snijbloemenkwekers. Daarmee is het aantal deelnemers verdubbeld ten opzichte van vorig jaar, zegt Marjolein Oltheten van kwekerij De Ring.

In 2024 staan er zo’n 25 kwekers op deze beurs, vorig jaar – tijdens de eerste editie van de gezamenlijke stand – waren dat er nog 12. De groei kan Oltheten moeilijk verklaren, maar wat volgens haar zeker meespeelt, is dat de kwekers het ook zien als een goede gelegenheid elkaar te ontmoeten. Doel van de gezamenlijke stand is het promoten van biologische snijbloemen als duurzaam en kwalitatief hoogwaardig sierteeltproduct.

Eerste deelname een succes

De eerste deelname vorig jaar van de gezamenlijke snijbloemenkwekers was al heel succesvol zegt Julian Langelaan van kwekerij Op Beemster Klei. “De stand werd druk bezocht door geïnteresseerden, handelaren en telers. Er zijn waardevolle contacten gelegd voor verdere uitbouw van onze teelten en afzet.”

Behoefte aan vereniging

Vrijwel alle Skal-gecertificeerde kwekers doen de komende beurs mee waardoor er een grotere stand is. Oltheten merkt dat er behoefte is aan een vereniging. „Als sterk groeiende sector, kom je op een niveau dat je meer moet gaan samenwerken om zo een gezamenlijk aanspreekpunt te hebben, je het aanbod kunt bundelen én gezamenlijk kunt optreden bij uitdagingen. Ik hoop dat de Biobeurs de energie genereert om ons beter te organiseren.” Volgend jaar staan we verenigd op de beurs, zegt ze. De diversiteit van de deelnemers loopt uiteen; van kwekers met alleen een pluktuin tot aan telers die uitsluitend telen voor de groothandel of veiling. De biologische bloemenkwekerijen staan in stand 630.

De biobeurs valt in de Biokennisweek 2024. In die week van 15 tot en met 18 januari brengt Bionext alle schakels van de biologische sector bij elkaar voor een interactief 4-daags programma. De beurs in Den Bosch wordt geopend door Demissionair minister Adema.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster