Vorige

Sjoukje Heimovaara nieuwe bestuursvoorzitter WUR

Tekst

Sjoukje Heimovaara is per 1 juli 2022 benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen University & Research (WUR). Zij is momenteel algemeen directeur van de Agrotechnology & Food Sciences Group (AFSG) binnen WUR. Zij volgt bestuursvoorzitter Louise O. Fresco op die tot 1 juli deze functie vervult en na 8 jaar afscheid zal nemen van WUR.

Dr. Ir. Sjoukje Heimovaara (1965) heeft ervaring in een omgeving van overheid, contractresearch, fundamenteel onderzoek en hoger onderwijs alsook in het bedrijfsleven. Ze studeerde plantenveredeling aan Wageningen University. Na haar afstuderen werkte zij voor TNO en promoveerde in die tijd in de celbiologie (1995) aan de Universiteit Leiden. Vanaf 2003 tot 2019 was zij werkzaam bij Royal Van Zanten als directeur R&D en later als CEO. Sinds maart 2020 is Heimovaara bij WUR algemeen directeur van de Agrotechnology & Food Sciences Group (AFSG).

Heimovaara is, naast een aantal andere functies, onder meer lid van de Adviesraad voor Wetenschap, Technologie en Innovatie (AWTI), die de regering adviseert over beleid op het gebied van wetenschap, technologie en innovatie. In de komende maanden worden deze andere functies overgedragen in lijn met de richtlijnen. De nieuwe bestuursvoorzitter zal vanaf 1 juli samen met rector Arthur Mol (in 2019 herbenoemd voor een tweede termijn) en Rens Buchwaldt (in 2021 herbenoemd) de raad van bestuur WUR vormen.

„Sjoukje Heimovaara heeft een duidelijke passie voor WUR, een heldere visie en is een open en verbindende persoonlijkheid”, zegt voorzitter van de raad van toezicht WUR, Jeroen Dijsselbloem, over de benoeming. „Haar enthousiasme voor WUR straalt zij in alles uit. Ze staat voor de maatschappelijke betekenis die wij kunnen en willen hebben, en ook voor een onafhankelijke en kritische academische opstelling in een dynamisch veld, waarin de komende jaren grote doorbraken nodig zijn.”

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster