Vorige

Sierteeltsector weer als vanouds samen op Trade Fair Aalsmeer 2021

De Royal FloraHolland Trade Fair Aalsmeer is met 643 exposanten de grootste vakbeurs van deze week. Opvallende of creatieve creaties zijn weer volop te bewonderen. Live bijpraten over sortiment, concepten, handel, energieprijzen en wat verder ter tafel komt. Het kon weer. En dat trok veel vakpubliek.

Bedrijven in de sierteelt laten tijdens de Trade Fair weer als vanouds zien wat ze de afgelopen tijd hebben gedaan en gemaakt. En sommigen geven al een kijkje in de toekomst, bijvoorbeeld met nieuw sortiment.

Plein voor uitleg

Royal FloraHolland heeft middenin de beurs een eigen plein met onder meer genomineerde gewassen voor de Glazen Tulp Awards. Exposanten en bezoekers kunnen ook uitleg krijgen over bijvoorbeeld Floriday en landelijk veilen. Op de eerste beursdag reikte ceo Steven van Schilfgaarde aan Bernhard Plantenkwekerij de Greenovation Award 2021 uit. Tot en met vrijdagmiddag 15:00 uur is Trade Fair Aalsmeer nog te bezoeken.

Bij het plein van Royal FloraHolland ligt een bloemenperk en een versierde brug. Bloemisten Henck Röling en Yan Skates van de Netflix serie The Big Flower Fight werkten er drie dagen lang aan.
Dubbelbloemige lelies. Ze waren onder andere te zien bij kwekerij Double Check Lilies uit Moerkapelle. Op de foto soorten waarvan de opkweek in weefselkweeklabs zo goed als afgerond is. Van de niet geshowde witte cultivar Amsterdam komen volgend jaar de eerste 30.000 bollen in bloei.
Kwekerij Hoefnagels laat haar bladbegonia’s extra opvallen met neonlichten.
Het bedrijf Orbitvu uit het Brabantse Hank heeft diverse systemen voor productfotografie. Uw plant of bloem in 2D, 360º (een filmpje van 24 foto’s) of video? Het kan. Via een server kunnen al die beelden automatisch in Floriday geüpload worden. De eerste gebruikers in de sierteelt zijn er inmiddels, zowel telers als handelaren.
Voorn Spray Roses nam ze wel mee naar Aalsmeer, maar liet ze alleen achter de coulissen zien: trosrozen die volgend jaar beschikbaar zijn in bij de kwekerij in Luttelgeest. Het lijkt of er in de bloemblaadjes is geknipt. Het bloemtype is #Ashtag genoemd door veredelaar Interplant. In Afrika wordt dit type al geteeld.
Ook belangrijk op een beurs: sociaal contact.
Volop creatief en kleurrijk bloemwerk op de beursvloer.
Groothandelaar Multi Color Flowers laat zien wat haar specialiteit is: bloemen een nieuwe kleur geven.
Klaver Flowers lanceerde op de beurs zijn nieuwe huisstijl. In de zuil de twee bloemsoorten die het bedrijf kweek: lelie en gypsophila. De lelies, voornamelijk Oriëntals met als hoofdsoorten Calvados en White Passion, groeien onder 14 ha glas in Heerhugowaard. In Ethiopië is een kwekerij van 30 voor de buitenteelt van gypsophila; de cultivars Excellence en Zinzi Discovery
Potanthuriumkwekerij Groene Tint heeft zijn huisstijl eveneens vernieuwd. Voor het sortiment in de potmaten 7, 9, 12 en 14 cm is ook meer toegevoegde waarde beschikbaar. Dat kan desgewenst geleverd worden in de nieuwe tray van karton (code 820), waarvan 7 of 5 stuks naast elkaar op een laag passen
Piko Breeding, het veredelingsbedrijf van teler Arno de Koning uit Nootdorp (bekend van Piko Plant, Bohemian Orchids), heeft inmiddels een brede collectie. Hier een overzicht. Op de beurs deelde het bedrijf zijn allereerste catalogus met eigen cultivars uit.
Dit is de Globee, een pot die bestaat uit twee delen, leverbaar in verschillende kleuren. Hij is binnenkort leverbaar en kan staan, hangen aan de muur of hangen aan een koord. Sterker, je kan meerdere exemplaren onder elkaar ophangen, meldt Floriate, die het product ontwikkelde met onder andere Van der Voort Potplanten.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster