Vorige

Sierteelt brengt €250.000 bijeen voor Giro555

Beeld
Hans Neefjes

De Benefietveiling voor Oekraïne op de klokken van Royal FloraHolland op 14 maart heeft ruim 165 duizend euro opgeleverd. Er zijn 697 partijen geveild verdeeld over 361 stapelwagens. De veiling vond plaats op alle vier de veillocaties: Aalsmeer, Naaldwijk, Rijnsburg en Eelde.

Vorige week hebben diverse kwekers op eigen initiatief al bloemen en planten ter waarde van ruim €41.000 geveild voor Giro555. Royal FloraHolland betaalde de bijbehorende transactiekosten voor kwekers en kopers (ter waarde van ruim 14 duizend euro) en vulde het totaal bedrag aan tot €250.000.

Na de aankondiging van de Benefietveiling op donderdag 10 maart werden direct de eerste karren aangemeld. Tot op het laatste moment hebben kwekers hun bloemen en planten aangemeld om te veilen voor de mensen in Oekraïne. De veiling die maandagochtend om 7:10, direct na de eerste pauze, plaatsvond had het karakter van een benefietveiling. Veilingmeesters brachten met enthousiasme de producten aan de man en tal van kopers lieten zich van hun beste kant zien door goede prijzen te betalen. Maar ook typische kopershumor ontbrak niet, hoorden we op de plantenklok in Naaldwijk. Zo spoorden collega’s op de tribune elkaar aan tot kopen, maar kregen rap terug dat ze niet genoeg geld hadden vanwege de hoge gasrekening. In ongeveer 10 minuten waren alle 697 partijen geveild.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster