Vorige

Scalda wint Blooming Battle bij Varend Corso Westland

Beeld
Scalda

Een nieuw onderdeel binnen het Varend Corso Westland, dat eind juni plaatsvond, was de Blooming Battle: een wedstrijd tussen studenten van vakopleidingen bloemsierkunst van diverse mbo-scholen. De studenten van Scalda gingen er met de winst vandoor.

Vier scholen met in totaal zeven studentenboten namen het tegen elkaar op en de boot Queen of Rio van Scalda kwam als winnaar uit de bus. ‘De studenten vonden hun inspiratiebron in het carnaval van Rio de Janeiro’, vertelt Jeannet van Duijn-Ridder, docente groen, bloem & styling bij Scalda.

Het team bestond uit vijf studenten uit verschillende leerjaren en niveaus, die twee maanden met de voorbereiding voor de Blooming Battle bezig zijn geweest. ‘Ze moesten een plan bedenken, een ontwerp maken en materialen kiezen. De studenten deden alles zelf. Ik sprak wekelijks met ze af om de status te bespreken en ze te wijzen op zaken waar ze nog rekening mee konden houden. Voor het technische gedeelte deden de studenten een beroep op de conciërge’, vertelt Jeannet. ‘Ze hadden drie dagen om op te bouwen. Daarna moest alles in orde zijn voor vier dagen varen. Elke ochtend checkten ze of alles nog netjes was en of er verse bloemen nodig waren. Ze leerden veel over bloemschikken, corsowerk en de verzorging van bloemen en planten, maar ook over netwerken en samenwerken.  Van zulke projecten leren de studenten zoveel meer dan in een klaslokaal.’

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster