Vorige

Ruiter Wever kandidaat ‘Agrarisch ondernemer van het jaar’

Beeld
Ruiter Wever

Stef en Niels Ruiter van Bloembollenbedrijf Ruiter Wever in Andijk zijn als kandidaat geselecteerd voor de titel ‘Agrarisch ondernemer van het jaar 2024’. Totaal zijn er 10 kandidaten waaruit een jury er 5 gaat nomineren.

Op 1 maart worden de vijf genomineerden bekend gemaakt. De andere negen kandidaten zijn Melkveebedrijf Spierings, Doetie’s geiten, kalverhouderij en akkerbouwbedrijf Peerden VOF, de melkveebedrijven Van Zessen, Oosterhof, Mts. Woudstra Brolsma, Samsom Wilnis, Pluimveehouderij Tomesen en akkerbouwbedrijf VOF van den Hoek.

Ruiter Wever

Stef en Niels telen circa 100 hectare tulpen en hebben ook een broeierij, zo meldt hun kandidaatstelling op de site van Agrarisch ondernemer van het jaar. Zowel voor de bollen als voor de snijbloemen hebben ze de afzet nagenoeg in eigen handen. Ruiter Wever doet veel aan onderzoek en daarbij richt ze zich vooral op verduurzaming. Het bedrijf is onder andere deelnemer aan Nationale Proeftuin Precisie Landbouw. Ook werkt ze aan weerbaarder uitgangsmateriaal bij de veredeling van tulpen en besteden ze veel aandacht aan optimale bodemomstandigheden.

Robot One aangeschaft

Verder heeft het bedrijf de Robot One van Pixelfarming gekocht, een veldrobot, die verschillende taken op het bedrijf zelfstandig kan uitvoeren. Ruiter wil de robot onder meer inzetten op ziekzoeken in de tulpen en voor onkruidbeheersing. Hij werkt daartoe samen met met onderzoeksinstellingen zoals Wageningen Universiteit. „De informatie die dat oplevert, willen we verspreiden en delen. Op deze manier dragen we bij aan de verduurzaming van de agrarische sector.”

De prijs wordt dit jaar voor de 28e keer uitgereikt aan een ondernemers die worden gezien als een voorbeeld voor de sector en die andere ondernemers inspireren.

27 maart winnaar bekend

De winnaar wordt woensdag 27 maart in De Basiliek in Veenendaal bekendgemaakt. De verkiezing is een initiatief van Boerderij, Groenten & Fruit, Pluimveehouderij en Food&Agribusiness. De winnaar ontvangt een geldbedrag van 12.500 euro. Op dezelfde dag wordt ook de publieksprijs uitgereikt aan de ondernemer die de meeste publieksstemmen heeft weten te vergaren. Iedereen kan hiervoor vanaf 1 maart een stem uitbrengen.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster