Vorige

Rozenfestijn in Kasteeltuinen Arcen

Beeld
Kasteeltuinen Arcen

Kasteeltuinen Arcen eert de koningin onder de bloemen, de roos, tijdens het Rozenfestijn van donderdag 8 tot en met maandag 12 juni. Arrangeurs uit de regio maken bloemwerk met rozen, dat in de tuinen en het kasteel wordt tentoongesteld.

Langs de wandelroute in de tuinen staan acht rozenkunstwerken. Dit jaar zijn ook zeven kamers op de tweede etage van Kasteel Arcen voorzien van rozencreaties. Op de Bel-etage heeft het eigen bloementeam van het park de historische kamers voorzien van bloemwerk in vazen met de roos in de hoofdrol. 

De rozenarrangementen in de tuinen en op de tweede etage van het kasteel worden gecreëerd door Ilse Rambags van Bloemsierkunst de Kogeldistel, Lily Beelen van Just Lily, Joyce Brueren van Jolls, Debbie Kleinendorst, Moniek Koopmans en Ria Derks van Floral Dance Art, Luciënne Janssen van Atelier Natuurlijk Verbonden, Bente van Meurs van Uniek van Bente en Chantal Rijnen-Peeters. De arrangeurs werken met snijrozen van Euregio-kwekers Reintjes Bloemen, Van der Hulst Rozenkwekerijen, Rozenkwekerij H. Bruinen, Rosen Kretz en Wans Roses. 

Rosarium

Het Rozenfestijn is de start van de bloeitijd in het Rosarium van Kasteeltuinen Arcen. Het bloemen- en plantenpark is 35 jaar geleden mede ontstaan vanuit de zoektocht van rozenkwekers uit Lottum naar een locatie voor een permanent rosarium. Het barokke Rosarium is onderverdeeld in tien symmetrisch ingedeelde tuinen met elk een eigen thema. Tijdens het Rozenfestijn staan alle rozen volop in bloei, waaronder de enige roos ter wereld met een bont blad, Rosa Verschuren, en de eigen Rosa August Deusser, vernoemd naar de laatste bewoner van Kasteel Arcen. Net als het hele park is het rosarium ontworpen door landschapsarchitect Niek Roozen. 

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster