Vorige

Royal Van Zanten neemt de activiteiten van Armada Breeding over

Beeld
Royal Van Zanten

Het sortiment van Van Zanten Breeding wordt per 1 januari 2023 uitgebreid met o.a. chrysanten en asters van Armada Breeding.

Volgens Gerard Lentjes, directeur Armada Holding, biedt de overname een mooi toekomstperspectief voor Armada Breeding. „Zowel voor onze klanten, als ook voor onze medewerkers. We hebben ons bedrijf met zorg opgebouwd en zien de samenwerking in deze fase van ons bedrijf als logische stap om verder te professionaliseren.”

Het contract dat Armada sinds begin 2022 heeft met Selecta One over de verkoop en distributie van snijchrysanten in Colombia en Kenia gaat voorlopig door. Het aantal rassen op hun appendix is beperkt en dat maakt dat Van Zanten de andere rassen in die landen zal gaan doen.

Het team van Armada veredelt en selecteert in diverse gewasgroepen. Hoofdgewassen zijn chrysant en aster. Daarnaast zijn er wereldwijd veredelingsactiviteiten in dianthus, solidago, veronica, chelone, lavendel en hibiscus. Via Armada Young Plants worden producten verkocht in meer dan 80 landen.

De activiteiten van Armada Breeding gaan volgens Maarten Goos, ceo van Van Zanten Breeding, bijdragen aan de ambitie van Royal Van Zanten: in al hun marktsegmenten een prominente positie hebben.

Vlnr: Gerard Lentjes (directeur Armada Holding en eigenaar Armada Young Plants), Maarten Goos (CEO Van Zanten Breeding), Joost Kos directeur Veredeling & Ontwikkeling Van Zanten Breeding en Mark Boeder (eigenaar Armada Breeding)


Interplant agent RVZ in Oost-Afrika

Royal Van Zanten en rozenveredelaar Interplant maakten eind september bekend dat ze in Oost-Afrika gaan samenwerken. Interplant zal optreden als agent voor Royal Van Zanten in het gebied waar Interplant al jaren actief is. Op de testfaciliteiten van Interplant in Naivasha, Kenia komen bloeiproeven met alstroemeria, statice, chrysant en limonium.
De vertegenwoordiging in Oost-Afrika valt onder Interplant Summerflowers & Seeds, die deze taak ook al uitvoert voor veredelaar Kolster, bekend van gewassen als achillea, astrantia, clematis, delphinium, eryngium, hydrangeas, hypericum, kniphofia, phlox, photinia en ranonkel.


Royal Van Zanten heeft meer dan 1000 medewerkers die werken vanuit onze thuisbasis in Nederland en in onze internationale veredelings- en productielocaties in Oeganda, Zuid-Afrika en Colombia. Het bedrijf is actief in snijbloemen (Alstroemeria, Statice, Chrysanthemum, Freesia en Bouvardia) en potplanten (Aster, Alstroemeria, Celosia, Chrysanthemum, Bouvardia en Multiflora) 


Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster