Vorige

Royal FloraHolland zet pand van Javado en Flowerforce te koop

Beeld
Vakblad voor de Bloemisterij

Royal FloraHolland heeft een bedrijfspand dat Javadoplant en Flowerforce huren te koop gezet. Het pand betreft een deelneming van de veiling. De mede aandeelhouder wenst het pand te verkopen. De veiling heeft geen bezwaar tegen gezamenlijke verkoop, laat RFH weten.

Het betreffende pand is gelegen op het logistieke sierteeltpark Trade Parc Westland II. Op dit park heeft Royal FloraHolland beperkt logistiek eigendom. „Het logistieke object dat wordt verkocht betreft een deelneming. De mede aandeelhouder wenst te verkopen”, aldus de veiling. De deelneming die RFH heeft in Javado Vastgoed BV is 51%, blijkt uit het jaarverslag van RFH over 2021.  

„Royal FloraHolland heeft geen bezwaar tegen deze gezamenlijke verkoop, omdat dit object niet noodzakelijk is voor de huisvesting van het eigen primaire logistieke proces van Royal Flora Holland. Daarmee past de verkoop binnen de strategie van Royal FloraHolland”, verklaart de veiling. „De sierteelt infrastructuur, zoals de productstraat en rondwegen van het Trade Parc Westland II terrein, zijn en blijven eigendom van Royal FloraHolland.”

Het pand aan Venus 116, dat in 2006 gebouwd is, wordt omschreven als een modern magazijn voor de opslag voor bloemen en planten, verdeeld over de begane grond en de eerste verdieping, met daarbij een kantoorruimte. Het pand is 13.421m2 groot en heeft 22 laaddocks. De huuropbrengst is jaarlijks ruim €1.4 miljoen. Het is in gebruik door Javado en Flowerforce.

In maart 2021 deed RFH ook al een bedrijfspand in de verkoop. Het ging toen om een pand met een totale vloeroppervlakte van circa 6.361 m². Het gebouw ligt schuin achter groothandelscentrum Pyramide, langs de Strijp. En woordvoerder van de veiling liet toen weten dat de veiling wel vaker onroerend goed verkoopt, maar dat het de eerste keer is dat het in het openbaar gebeurt.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster