Vorige

Royal FloraHolland past minimale koopgrootte Aalsmeer aan

Beeld
Vakblad voor de Bloemisterij

Royal FloraHolland verhoogt vanaf 3 juni a.s. tijdelijk de minimale koopgrootte in Aalsmeer van een naar twee fusten. Dit doet de veiling om de logistiek te ontlasten en producten eerder bij kopers te kunnen afleveren.

Dit schrijft COO Leendert-Jan Plaisier in een column op de website van Royal FloraHolland. Hij geeft verder aan dat de koopgrootte van twee fusten niet in beton is gegoten. „De veilingmeesters kunnen bij niche en/of kleine aantallen afwijken, indien zij dit commercieel wenselijk achten.”

Royal FloraHolland monitort, evalueert en optimaliseert dagelijks de effecten van de maatregel op prijsvorming en logistiek (lees aflevertijden). Diverse veilgroepen kennen al een grotere minimale koopgrootte.

Of en wanneer RFH deze maatregel ook invoert in Naaldwijk besluit ze later aan de hand van de evaluaties in Aalsmeer. Plaisier: „In Rijnsburg zullen we de minimale koopgrootte niet aanpassen. De mogelijkheid om klein in te kunnen kopen en webshop-koppelingen te ondersteunen willen we vanzelfsprekend in stand houden. Klokvoorverkoop biedt daarvoor een prima mogelijkheid. Daarom geldt deze maatregel niet voor klokvoorverkoop.”

150 man tekort

Royal FloraHolland kent grote problemen met het op tijd afleveren van de klokhandel. Krapte op de arbeidsmarkt en een niet verwachte hoge klokaanvoer zijn hiervan de voornaamste oorzaken. Op de drie exportvestigingen komt RFH dagelijks in totaal 150 man tekort in de verdeling. Eelde kent deze problemen niet.

RFH schakelt bovendien van verdelen over op orderpicken. Volgens RFH ligt daar de oplossing voor de problemen. In Naaldwijk is nu de helft van de snijbloemen over op orderpicken. In Rijnsburg is 30 procent van het totaal aan bloemen en planten overgezet en in Aalsmeer heeft de veiling een begin gemaakt. Op 9 juni gaat RFH op Naaldwijk op 100% orderpicken van snijbloemen.

De veiling gaat ook aan de slag om de optie Spoedkoop, die in Rijnsburg al wordt aangeboden, in Naaldwijk te introduceren. Dat gaat kopers een extra mogelijkheid bieden om transacties sneller geleverd te krijgen.

Vorige week interviewde de Bloemisterij Leendert-Jan Plaisier. Dat interview lees je hier.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster