Vorige

Resultaat Plantion op nul

Beeld
Plantion

Na wat de veiling Plantion omschrijft als een lastig jaar met minder aanbod en kleinere volumes, ziet het bedrijf een gedaalde productenomzet en een resultaat van nul. Dat bleek dinsdagavond 12 december tijdens de algemene ledenvergadering (ALV) van Plantion.


Tijdens de ALV is teruggeblikt op het jaar 2023, een jaar met mondiale onrust en hoge inflatie. Plantion bleef wel investeren in vernieuwing om de positie te versterken. Voorzitter René Willemsen (foto) verlengde zijn termijn als voorzitter met vier jaar, met instemming van de leden.

De omzet van klok en bemiddeling daalden het afgelopen jaar licht, maar de online verkoop steeg. Volgens de veiling is dat te danken aan de verbeteringen van online faciliteiten als Kopen op Afstand, Klok Voorverkoop (KVV) en de webshop. Vooral in KVV ziet Plantion veel potentie. Onder jongere inkopers ziet Plantion een stijging van aankopen via de webshop. De omzet uit onlinekanalen gaat in 2023 richting € 15 miljoen, op een verwachte totale omzet van € 102,5 miljoen.

Vervroegd uitleveren

In december ging een test van start met het vervroegd uitleveren van producten die via KVV zijn ingekocht. De klant krijgt zijn producten vroeger in de ochtend geleverd en de piekbelasting bij Plantion-distributie na afloop van het veilen wordt verlaagd, is de gedachte. Het is volgens Plantion de bedoeling om vervroegd uitleveren vanaf 2024 voor een klantengroep die via KVV inkoopt mogelijk te maken. Ook wordt bij de veiling nagedacht over de mogelijkheid om meer dagen vooruit te kunnen bestellen.

Per 1 januari 2024 gaat een nieuw tarief in. Het vorige tariefsysteem was gebaseerd op de oude veilinggedachte, met alleen een klok en bemiddeling. De tussenvormen en digitale mogelijkheden vereiste een nieuwe opzet. Om het overzichtelijk te houden, zijn de tarieven in de nieuwe opzet gekoppeld aan de drie hoofdstromen klok, bemiddeling en Plantion Shop & Go.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster