Vorige

Reputatie sector thema 3e Bollencongres

Beeld
Keukenhof

Hoe staat het met de reputatie van de Nederlandse bloembollensector? Die vraag staat centraal in een nationaal onderzoek dat is gehouden in opdracht van de KAVB, Royal Anthos, CNB en Keukenhof. De uitkomsten van het onderzoek worden gepresenteerd tijdens het Nationaal Bloembollen Congres op donderdagmiddag 14 maart bij Keukenhof in Lisse. Tijdens het congres wordt bekendgemaakt welk rapportcijfer de sector scoort, wat de argumenten zijn voor die waardering en wat de sector kan doen om de scores te verbeteren.

Het onderzoek is breed-wetenschappelijk van opzet. Het rapport presenteert het sentiment en de huidige beeldvorming over de bloembollenbranche onder het brede publiek en belangrijke stakeholders binnen en buiten de sector. Denk daarbij o.a. aan overheid, banken, politiek, ketenpartners en maatschappelijke organisaties. Ook wordt geanalyseerd welke beoordeling de producten binnen de bloembollensector krijgen met betrekking tot kwaliteit, innovatie en biodiversiteit.

Het onderzoek is een reactie op de bijdrage van FrieslandCampina tijdens het bloembollencongres van 2023. Daarin werd het belang van reputatiemanagement duidelijk. Het kernteam van het Sectorplatform Bloembollen, bestaande uit KAVB, Royal Anthos, CNB en Keukenhof, besloot een eigen inventarisatie te laten maken. De uitkomsten van het onderzoek helpen om de juiste activiteiten te organiseren die de reputatie van de sector kunnen versterken.

Uitdagingen

Wat de uitkomsten van het onderzoek kunnen betekenen voor de bloembollensector, wordt toegelicht tijdens het congres. Deze timing is niet toevallig. Op dit moment staat de bloembollensector voor veel uitdagingen met doorwerking in markt en samenleving, zowel fytosanitair (o.a. galmijt), technisch (o.a. onkruidbestrijding) als onderzoeksmatig (o.a. gewasbescherming). Door goed te weten én te meten wat de samenleving en afnemers verwachten, kan daarin de juiste koers worden bepaald. 

Het congres wordt georganiseerd voor professionals uit de bloembollensector en hun adviseurs op het gebied van teelttechniek, accountancy, financiering en mechanisatie.

Het congres is gratis toegankelijk. Aanvang 14.30 uur. Eindtijd 19.30 uur, incl. diner-buffet.
Inschrijven voor het congres kan via www.keukenhof.nl/congres.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster