Vorige

Recordbedrag opgehaald met hyacinten

Beeld
AYA

De 10e editie van de jaarlijkse hyacintenverkoop voor jongvolwassenen met kanker (AYA’s) heeft een recordbedrag van € 55.125 opgebracht.

Nederlandse hyacintenkwekers zetten zich inmiddels 10 jaar belangeloos in voor de de AYA ‘Jong & Kanker’ Foundation. In de afgelopen negen jaar groeide de actie en is ruim €200.000 opgehaald. De opbrengst van vorig jaar was een record, €42.000, maar dat bedrag is nu dus alweer overtroffen.

De hAYAcinten actie begon dit jaar op 26 januari met de verkoop van snij- en pothyacinten op de veilingen van Royal FloraHolland, Plantion en Veiling Rhein-Maas. De opbrengst van die karren hyacinten bracht in totaal €13.000 op voor betere zorg voor jonge mensen met kanker. Daarna namen 25 ziekenhuizen door heel Nederland het over door de verkoop van bosjes hyacinten in de hal van hun ziekenhuis. Ook in 6 filialen van ABC bloemisten in de Achterhoek zijn bosjes hyacinten verkocht. Een gedeelte van de opbrengst ten goede kwam aan AYA (Adolescent & Young Adult: jongvolwassenen die tussen hun 18e en 39e te horen krijgen dat ze kanker hebben.) De verkoop in de Achterhoek leverde ruim € 3.000 op.

Betere zorg

De recordopbrengst van € 55.125 gaat de AYA Foundation inzetten voor onderwijs aan zorgverleners. Deze scholing gaat in op wat optimale AYA-zorg is, wat jonge mensen met kanker nodig hebben en de rol die verschillende zorgverleners daarin spelen. Het gaat dan bijvoorbeeld om het bespreken van de gevolgen van kanker voor hun opleiding, werk, emoties, sociale contacten en eventuele mogelijkheden voor behoud van vruchtbaarheid.


De kwekers, zorgverleners, vrijwilligers, veilingmeesters en sponsoren hebben wederom laten zien hoe groot de kracht van samen is. De AYA Foundation bedankt iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan deze fantastische actie. Dat zijn naast de ziekenhuizen, ABC-bloemisten in de Achterhoek, de hyacintenkwekers en bloemenveiling Royal FloraHolland, Plantion en Veiling Rhein-Maas ook Van der Slot transport, Hobaho, Broekhof en Twinpack, die belangeloos meewerkten aan de actie. Benieuwd naar andere acties? Bezoek www.ayafoundation.nl

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster