Vorige

Proeve: bloemwerk voor mensen met hooikoorts

Beeld
Marja Grootenboer

Prikkende pollen, dat is het thema van de Proeve van Meesterschap die Marja Grootenboer-Van den Ende op donderdag 2 juni aflegt in de Pluktuin in Naaldwijk. Bloemwerk voor mensen met hooikoorts staat centraal in haar proeve.

‘De rode draad in deze proeve is het onzichtbare zichtbaar maken’, zegt Marja Grootenboer- van den Ende van Natuuratelier Westland. ‘Denk aan het onzichtbare waar je veel last van kunt hebben, zoals het coronavirus. Niemand heeft het virus ooit gezien met het blote oog, maar we zien en merken wel de gevolgen hiervan.

Stuifmeel is ook onzichtbaar voor het blote oog, maar het zweeft wel in de lucht. We ademen het allemaal in en ongeveer één op de acht personen heeft hier behoorlijk last van. Dit betekent dat er altijd wel iemand is, in je naaste omgeving, met deze allergie.’

Marja Grootenboer-van den Ende

Hooikoorts is een allergie waar tegenwoordig veel bekendheid aan wordt gegeven. Maar om nu echt 100% pollenvrije boeketten te maken is kennis van pollenvrije bloemen noodzakelijk. Voor deze proeve heeft Marja alle pollenvrije plantaardige materialen op een rijtje gezet. Zo is een handig naslagwerk ontstaan, inclusief achtergrondinformatie over stuifmeel versus allergie en voorbeelden van pollenvrije boeketten.

Pollenvrij bruidswerk

Marja toont diverse pollenvrije boeketten en -schikkingen en boeketten met pollenvrije plantaardige materialen die zijn gecombineerd met andere materialen die het minst worden geassocieerd met pollen. Hiervoor hield zij een enquête onder consumenten. Ook pollenvrij bruidswerk en -rouwwerk laat zij zien. Tevens wordt in een viertal vrijstaande werken het onzichtbare zichtbaar gemaakt.

Expositie

De expositie in de Pluktuin in Naaldwijk is te bezoeken op donderdag 2 juni van 16.00 tot 21.00 uur, op vrijdag 3 juni van 11.00 tot 16.00 uur en op zaterdag 4 juni van 11.00-17.00 uur.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster