Vorige

Prisca Kleijn naar bollenonderzoek

Beeld
Redactie Greenity

Prisca Kleijn stopt per 1 mei als directeur van de KAVB. Ze gaat zich volledig richten op haar werkzaamheden als directeur van de Stichting Bloembollenonderzoek en de coördinatie van het onderzoek in de bloembollensector.

De Stichting Bloembollenonderzoek is in 2022 opgericht en na de vaststelling van de verbindend verklaring voor onderzoek is de stichting direct gestart met de uitvoering van het onderzoeksprogramma. Komend jaar wordt een belangrijk jaar: “Er gaat steeds meer onderzoek uitgevoerd worden, de stichting moet op de kaart worden gezet en dient verder te worden geprofessionaliseerd. Dit werk vraagt om meer tijdsinzet dan nu beschikbaar is. Met al haar kennis en ervaring is Prisca Kleijn hier de juiste persoon voor en behouden we haar voor onze sector”, aldus KAVB-voorzitter Jaap Bond. Ook het KAVB-Hoofdbestuur is positief over deze invulling.

Geen combinatie

Kleijn zag dat het werk voor de stichting niet te combineren is met het KAVB-directeurschap. “Voor ons bij de KAVB was dat logisch en na 11 jaar als directeur kies ik nu voor iets nieuws”, verklaart Kleijn de stap. “Het is een mooie taak om mee aan de slag te gaan.”

Kleijn is sinds 2011 directeur van de KAVB en vindt dit het juiste moment om te stoppen. “De KAVB staat er als vereniging goed voor en levert met een kleine groep mensen een grote bijdrage aan de toekomst van de bedrijven in de sector”, aldus Kleijn. “Heel mooi werk waaraan ik vanuit mijn nieuwe rol voor de stichting Bloembollenonderzoek volop kan blijven bijdragen.”

De KAVB gaat op zoek naar een nieuwe directeur. De werving- en selectieprocedure wordt binnenkort gestart. Ook wordt nog een manager van het team Duurzaamheid gezocht na het vertrek van Annika Versloot. Die procedure loopt en Kleijn hoopt dat daar ook voor mei een opvolger is gevonden.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster