Vorige

Prinses Beatrix doopt nieuwe tulp ‘Groei en Bloei 150’ op Gardenista

Beeld
Groei & Bloei/Vidiphoto

Prinses Beatrix bezoekt vandaag, woensdag 25 mei, de viering van het 150-jarig jubileum van de Koninklijke Maatschappij voor Tuinbouw en Plantkunde (KMTP), beter bekend als Groei & Bloei. De viering vindt plaats op tuinfestival Gardenista 2022. De prinses, beschermvrouwe van de tuinvereniging, doopte er ook een nieuwe tulp.

Samen met Willem Poppe (20), het jongste lid van de vereniging, doopte de prinses de nieuwe, oranje Tulipa ‘Groei en Bloei 150’. Daarnaast nam de prinses een kijkje bij diverse presentaties op de openingsdag van het tuinfestival van de jubilerende vereniging. Vanaf 1875 was koning Willem III beschermheer van de vereniging, gevolgd door de koninginnen Emma, Wilhelmina, Juliana en Beatrix. Na haar abdicatie in 2013 gaf prinses Beatrix aan, zelf ook enthousiast tuinier, graag beschermvrouwe te willen blijven.

Jubileumtulp

De nieuwe triumphtulp ‘Groei & Bloei 150’ met een zacht oranje, zalmachtige kleur is aangeboden ter gelegenheid van het jubileum. De bloemblaadjes ontvouwen zich tijdens de bloeitijd in de tuin (april-mei) maximaal. Ze hebben dan een diameter van 8 centimeter. Aan de steel (60 centimeter) zit heldergroen, opstaand blad. De nieuwe bloem is voortgekomen uit een kruising van Tulipa ‘Aafke’ en Tulipa ‘Holland Queen’. Het veredelingsproces van de nieuwe tulp door Holland Bolroy Market uit Heiloo heeft 18 jaar geduurd. Hij is geschikt voor toepassing in de tuin en als snijbloem.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster