Vorige

‘Prima kwaliteit’ potten: lastige keuring

Beeld
René Faas

De potten tulpen die Ton van Zanten en John Pennings deze week uit Zwaagdijk hebben gehaald voor de deelnemers aan de tulpenkeuring in Breezand maakten het de keurders lastig. Hoe hoog moesten ze die beoordelen?

De winnaars van deze week scoorden gemiddeld 12 strafpunten. Dutch Design (foto) en Ice Lolly kregen de beste waarderingen. Dutch Design had veruit de mooiste poot (9) en Ice Lolly was de mooiste in algehele stand (8). Er zijn ook geen onvoldoendes uitgedeeld, enkel Spryng Tide (poot) en Argos (blad) kregen een 5,5 van de jury.

Het aantal deelnemers laat een stijgende lijn zien in Museum Oud Anna Paulowna in Breezand en het niveau lag tijdens de derde keuring ook hoger, vergeleken bij de twee eerste wedstrijden. De eerdere winnaars scoorden gemiddeld onder de 10 strafpunten, maar afgelopen weekeinde was het beeld dus anders. De jury vermoedt dat de hoge kwaliteit van de potten hier debet aan is.

In de Van Lierop Adviesgroep Ereklasse heeft William van Haaster de smaak goed te pakken. Met 10,5 strafpunten wint hij deze week taart. Jesper Pijnacker scoorde ook prima (11,5) en mocht de worst in ontvangst nemen. Frank Berbee en William Pijnacker werden beide eerste (11,5) in de Agratechniek Senioren klasse. Frank kwam als winnaar uit de loting. William bleef hierdoor met lege handen achter, omdat William al eerder worst had gewonnen. De worst kwam zo op de derde plek terecht, bij Annika Ruijter (13).

Werd zus Suus vorige week nog eerste, nu was het Maartje van Lierop die met 13 strafpunten taart won in de Van Dooren Transport Junioren klasse. Rick Looijestijn werd tweede met 14 strafpunten. Ook hij kreeg een worst. ‘De Toppers uit de Polder’ waren dit weekend het beste trio-team in de Rabobank Trio-competitie. Het optreden van Cor, Dick en Ruud de Waard resulteerde in een score van 41 strafpunten. Ze hielden ‘De Meiden’ Suus van Lierop, Saskia Klaver en Eva Klaver achter zich (44,5). Richy Kesteloo was deze week de winnaar van de pot van de week: ‘Tom Pouce’. De vierde keuring is vrijdag van 14:00 tot 21:00 en zaterdag van 9:00 tot 15:30 uur. Iedereen kan meedingen naar een prijs.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster