Vorige

Prijswinnaars amaryllisshow Keukenhof bekend

Beeld
Keukenhof

Amaryllis is ook dit jaar weer permanent te zien op de dagen dat Keukenhof geopend is. In het Willem-Alexander Paviljoen is een breed sortiment voor de pot- en snijcultuur te bewonderen. Daaronder ook de prijswinnaars van de vakkeuring.

Eenmalig, in de eerste week dat Keukenhof geopend is, wordt er gekeurd door een vakjury. Woensdag 27 maart zijn de prijzen uitgereikt. De Keukenhof Standprijs Amaryllis 2024’ ging naar kwekersvereniging Floralia die jaarlijks een grote verscheidenheid aan Amaryllissen showt op het lentepark. De liefde voor deze bloem is overduidelijk aanwezig in de topkwaliteit van de producten, meldde het juryrapport. De prijswinnaars in de verschillende categorieën zijn:

Amaryllis Grootbloemig Snij Enkel:

Cultivar ‘Pleasure’, ingezonden door NL Van Geest B.V. uit ’s-Gravenzande. De jury was unaniem in haar beslissing en prees de rode snijbloem voor zijn opvallend heldere en pittige kleuren.

Amaryllis Grootbloemig Snij Dubbel:

Cultivar ‘White Symphony’, gekweekt door Amaranthos Flowers uit Bleiswijk. Met zijn romantische ronde vorm voegt de ‘White Symphony’ volgens de jury elegantie toe in elk boeket .

Amaryllis kleinbloemig Snij: ( één prijs voor dubbel- en enkel bloemigen)

cultivar ‘Picasso’ van Ende Flowers uit Maasdijk. De gepoederde bloemtekening viel bij de jury in de smaak. Zij was vooral onder de indruk van een boeket met een groot aantal kelken van deze bloem.

cultivar ‘Picasso’ (foto: Ende Flowers uit Maasdijk)

Amaryllis Pot Enkel:

cultivar ‘Costa Blanca’ van kwekersvereniging Floralia is door zijn stevige stelen en vele bloemen erg compleet, concludeerde de jury.

Amaryllis Pot Dubbel :

cultivar ‘Doublet’, ingezonder door kwekersvereniging Floralia. Zijn aparte bloemvorm maakt de ‘Doublet’ erg fotogeniek vond de jury: „De bloemblaadjes maken een bijna golvende beweging, wat elke keer als je er naar kijkt voor verrassingen zorgt.”

De Keukenhof Vakprijs Amaryllis 2024 is uitgereikt aan de Amaryllis ‘Velvet Nymph’ van Gebr. Van Velden uit ‘s-Gravenzande. De bloem glanst, de tekeningen zijn mooi. De vernieuwde vorm en de heldere rode kleur maken ‘Velvet Nymph’ tot een waardige winnaar.

Amaryllis ‘Velvet Nymph’ van Gebr. Van Velden

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster