Vorige

Pöppelmann TEKU® op IPM 2024:

Advertorial – Toekomstgericht productassortiment combineert klimaatbescherming, geoptimaliseerde plantengroei en verbeterde automatisering voor de tuinbouw.

Lohne, december 2023 – “Nu. Creëeren.” is het motto waaronder Pöppelmann TEKU® zich op de IPM 2024 presenteert. Ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van de beurs zal de beursdeelname van de divisie van de in Lohne gevestigde kunststofverwerker Pöppelmann zich richten op de consequente inzet van de gehele ondernemingsgroep voor meer grondstoffenbesparing en klimaatbescherming. Pöppelmann TEKU® levert hieraan een belangrijke bijdrage met nieuwe concepten en producten voor de professionele tuinbouwsector. Deze zijn ontwikkeld in het kader van het bedrijfsbrede initiatief PÖPPELMANN blue® staan voor echte klimaatbescherming en geven een toekomstgerichte impuls aan de “groene sector”.

Algemeen concept voor meer behoud van grondstoffen en klimaatbescherming

Beursbezoekers kunnen een opwindend productassortiment verwachten dat zich nog sterker richt op kringloopproducten in de Circular360 categorie, die bestaan uit 100 procent post-consumer recyclaten (PCR) in het gebruikte plastic. Het productassortiment in de categorie Baseline, dat de industrie een grondstofbesparend alternatief biedt voor niet-recyclebare zwarte plantenpotten, is ook opnieuw uitgebreid. Dit betekent dat het TEKU® assortiment nu slechts een minimaal aandeel producten uit virgin kunststof bevat. Vakbezoekers kunnen ook meer te weten komen over een gloednieuw project dat TEKU® als ontwikkelingspartner en producent samen met de plantenkwekerscoöperatie Landgard en de retailgroep REWE heeft gerealiseerd: een universeel toepasbare herbruikbare oplossing voor plantentrays. Het op de IPM gepresenteerde programma onderstreept de consequente klimaatstrategie van de Pöppelmann Group, die in november 2022 werd toegelaten tot de vereniging KlimaschutzUnternehmen e. V. vanwege de vastberaden focus van haar bedrijfsstrategie op klimaatbescherming en de circulaire economie. In overeenstemming met de erkende standaard van het Science Based Targets-initiatief (SBTi) heeft Pöppelmann zijn corporate carbon footprint (CFF) laten berekenen, d.w.z. de hoeveelheid broeikasgasemissies[1] van de hele bedrijvengroep. Op basis van deze gegevens werden specifieke klimaatdoelen gedefinieerd voor het jaar 2030, die in de herfst van 2023 werden gevalideerd door SBTi-experts. Om deze doelen te bereiken, vertrouwt Pöppelmann op de circulaire economie als de aantoonbaar grootste hefboom: broeikasgasemissies kunnen effectief worden verminderd door het gebruik van recyclaten en het recyclagevriendelijke ontwerp van producten, zoals een studie van het Fraunhofer Instituut aan de hand van het voorbeeld van TEKU®  plantenpotten Circular360 laat zien. Het totaalconcept van Pöppelmann voor meer bescherming van hulpbronnen en klimaat wordt op de stand van TEKU® op speelse wijze aan de vakbezoekers voorgesteld – zo kunnen de beursbezoekers zich verheugen op een spannende belevenis.

“Het TEKU® productassortiment op de IPM toont op indrukwekkende wijze het resultaat van onze nauwe samenwerking met leveranciers en klanten op het gebied van een consistente circulaire economie – de grootste hefboom voor het bereiken van de noodzakelijke klimaatdoelstellingen. Wij zullen deze weg consequent blijven bewandelen: Samen met partners kunnen we veel meer bereiken op het gebied van het behoud van hulpbronnen en klimaatbescherming”, zegt Sven Hoping, Division Manager Pöppelmann TEKU®

Pöppelmann TEKU® op de IPM 2024: Hal 2, Stand 2D31.


[1] Broeikasgassen: niet alleen CO2 , maar ook onder andere methaan, lachgas en ozon, zoals gedefinieerd in het Kyoto-protocol.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster