Vorige

Podcast over private equity

Tekst
Beeld
Greenity

Greenity Talks over private equity in de tuinbouw is nu beschikbaar als Bol-op-Pod op Spotify. De bijeenkomst op de Vaktentoonstelling 2023 in Zwaagdijk-Oost met bemiddelaar Frank de Hek van Oaklins, Overname- en fusiespecialist in de agrarische sector Benny de Vries van de Rabobank en directeur Robert Piek van van den Bos Flowerbulbs is terug te luisteren als podcast.

Vreemd vermogen van investeerders, ofwel private equity, is bezig met een langzame opmars in de sierteelt. Bemiddelaar Oaklins houdt het bij: In 2012 waren investeringsfondsen betrokken bij 14 bedrijven in de sector, in 2021 gaat het om 101 bedrijven en de stijging gaat door. “Tegen de trend in”, zegt fusie- en overnamespecialist Frank de Hek van Oaklins. Zijn bedrijf brengt investeerders en ondernemingen bij elkaar.

De bevindingen van De Hek worden gedeeld door M&A adviseur Food & Agri Benny de Vries van de Rabobank. M&A staat voor mergers & acquisitie. Een eventuele rol van private equity komt vaker ter sprake bij gesprekken met ondernemers van familiebedrijven. CEO Robert Piek van Van den Bos Flowerbulbs was actief in de private equity, tot hij in juni 2020 directeur werd bij het bloembollenhandelsbedrijf in Honselersdijk om het bedrijf te saneren. De drie delen ervaringen en meningen over de voor- en nadelen van private equity onder leiding van Monique Ooms. Luister het relaas van 16 februari 2023 terug in de podcast.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster