Vorige

PLNTS neemt 123planten over

Beeld
Marktlink

Het plantenplatform PLNTS.com heeft 123planten.nl overgenomen. Hiermee zetten ze in op uitbreiding van het e-commerce plantenplatform. Door de overname groeit PLNTS door naar een top 5 speler in de online plantenverkoop.

PLNTS is een e-commerce platform voor plantenliefhebbers. Nadat ze jarenlang kleine kamerplanten hebben gekweekt, koppelden ze hier in 2018 een online platform aan. Inmiddels is dit platform uitgegroeid tot een online community met een webshop, waar kleine babyplanten, huiskamerplanten en zeldzame planten worden verkocht.

Met de overname wil PLNTS de verkoopkanalen van het bedrijf verbreden en meer power krijgen in de markt. Ze gingen het gesprek aan met circa vijftien bedrijven. De voorkeur ging uiteindelijk uit naar 123planten. ‘Wij zijn onder de indruk van de verworven marktpositie van 123planten in de afgelopen jaren. Het uitbouwen van een sterk merk, terwijl tegelijkertijd de onderneming door de jaren heen constant groeit is indrukwekkend,’ aldus Jesse Mostert van PLNTS. ‘Wij zijn ons bewust van de ontwikkelingen in de versnipperde markt waarin wij beiden actief zijn, waarbij wij de intentie hebben om een totale groep te vormen binnen de online plantenmarkt. Met deze groep, die na de overname bestaat uit 40 werknemers, willen wij verder internationaliseren.’

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster