Vorige

Partijen maken vers van de kweker sturen makkelijker

Beeld
Floriway

Floriway en Everspring maken het voor kwekers makkelijker om hun verse planten of bloemen rechtstreeks naar consumenten te sturen. Daarvoor zetten zij logistieke hubs op, verzamelpunten waar vervoerders de pakketten kunnen ophalen.

Op het veilingterrein van Royal FloraHolland is al zo’n verzamelpunt. Eric de Winter, Commercieel Directeur bij Floriway: ‘Waar voorheen de klok altijd een leidende rol speelde, zijn kwekers nu juist veel meer gericht op directe handel. Maar het rechtstreeks leveren aan consumenten is voor kwekers een behoorlijke uitdaging. Samen met Everspring maken wij het hen makkelijk om hun producten via een centrale hub af te sturen naar consumenten.’ Kwekers kunnen hun pakketten voor consumenten meesturen met hun huidige transport naar de veiling. Floriway en Everspring zorgen voor het interne verkeer op de veiling. Vervoerders zoals DPD kunnen alles op één plek ophalen om via hun fijnmazige distributie af te leveren bij de consument.

De verwachting is dat de afzet via het Europese pakketnetwerk alleen maar groter wordt. Daarom is het doel in de toekomst meer verzamelhubs op te zetten. Floriway is een joint venture van de bedrijven De Winter Logistics, Van Zaal Transport en Wematrans en logistiek dienstverlener in de sierteeltlogistiek. Everspring (voorheen Flora Logistics) biedt een online groothandelsmarktplaats die kwekers en retailers rechtsreeks met elkaar verbindt.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster