Vorige

’Palazzo’ winnaar Drieban Flora

De rode ’Palazzo’ werd donderdag 8 februari door de jury van de Drieban Flora in Venhuizen uitgeroepen tot ’beste tulp van de tentoonstelling.’ De tulp is een inzending van Horizon Flower Family in Zwaagdijk. De tulp verdiende ook het predicaat ’beste enkelvoudige tulp’.

Martin Braas van Horizon nam donderdag de felicitaties in ontvangst, maar hij had naar eigen zeggen nog geen gelegenheid om er van te genieten. „Dat komt over een week of twee pas, denk ik. Maar het is wel fantastisch en het is ook een fantastische tulp.” Behalve de beker viel Horizon ook de wisselbeker ten deel.

De eerste prijs voor het beste ras (70+ ha) ging naar ’Esta Bonita’ van Sam Meissen, ’Novi Sun’ van A.P. Groot Bloembollen kreeg de tweede prijs en ’Strong Gold’ van R&M Obdam Tulips verdiende de derde prijs in die categorie.

Boots Quality Bulbs neemt de eerste en de tweede prijs mee naar huis voor het beste ras onder nummer, met respectievelijk 400 PK-04-09 en 325-WC-10-11A en de derde prijs was voor 885099-20 van M. Boots Bloembollenselectie.

400 PK-04-09

’Palazzo’ was ook de beste enkelvoudige tulp. De tweede plaats was voor ’Sugar Mountain’ van de firma Jn. Koster en Zn. Boon Hem BV kreeg de eerste en de tweede prijs in de categorie dubbele tulp, voor ’Tisento’ en ’Cognac’.

De beste crispa/parkiettulp was ’Zambesi’ van Robin Zwart en Jelle Langedijk, gevolgd door ’GK 05-08C-30 van Boom Hem BV. De tentoonstelling is nog tot en met 11 februari te bezoeken in De Roode Leeuw in Venhuizen. Lees ook Greenity 165, die 23 februari uitkomt.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster