Vorige

Ouderwets winkeltje spelen

Ik prijs mezelf gelukkig. Tijdens de afgelopen lockdown mocht ik mijn handelswaar voor de deur van de winkel blijven verkopen. Dat wende best snel en de verkoop viel niet tegen. Ook het weer brak het zoveelste warmterecord, waardoor de buitenverkoop goed te doen was.

Ik realiseer me dat niet alle bloemisten zo fortuinlijk waren. In genoeg dorpen en steden waren de handhavers onverbiddelijk en mochten bloemen en planten alleen via click en collect worden verkocht. Ik zag allerlei creatieve uitwijkmanoeuvres. Handel die voor het raam werd gezet, waarbij klanten het gewenste boeket mochten aanwijzen. Een slimme oplossing, maar niet echt ideaal. Als bloemist houden we toch van de interactie met onze klanten.

Opeens kwam uit het niets het bericht dat de winkels weer volledig open mochten. Meteen was het een komen en gaan van blije klanten. Weliswaar met een mondkapje op, maar dat is inmiddels een vanzelfsprekendheid. Ik moest hard aan de bak om de winkel weer om te toveren tot een volwaardige bloemenwinkel. Door de gedoogde buitenverkoop werd de winkel al snel één grote bindruimte; eigenlijk was het één groot rommelhok geworden.

Wat ik zo leuk vind is dat de klanten echt meeleven met de winkeliers. Ze hebben het rondlopen en snuffelen in een winkel zó gemist dat ze uitgebreid de tijd nemen om de door ons keurig geëtaleerde bloemen, planten en potten uitgebreid te bekijken. Hierdoor kwam bij mij nog meer het besef hoezeer ik de interactie met mijn klanten heb gemist. Als ik ze zie rondlopen in de volle winkel met een mooi aanbod van bloemen en planten… helemaal top!

Ik prijs mezelf gelukkig omdat ik in financieel opzicht niet heb geleden. Maar de coronacrisis heeft mij echt wel geraakt. Ik miste het plezier van ‘winkeltje spelen’. Nu we als winkelier weer redelijk vrij spel hebben, is het volop genieten in de winkel. Het is zo fijn om de passie weer eens te voelen. Laten we hopen dat het zo blijft en we kunnen blijven genieten van het ouderwets winkeltje spelen zonder beperkingen. Dat is toch waar het de echte bloemist om gaat.

Jan van der Horst, bloemenenplantenbeurs.nl

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster