Vorige

Floriade presenteert rapportage met complicaties en risico’s

Beeld
Floriade

Om toekomstige Floriade-organisaties, gemeenten en andere organisaties inzicht te geven in de complicaties en risico’s die het organiseren van zo’n grote tuinbouwtentoonstelling met zich meebrengt, hebben directie en management van Floriade 2022 een rapportage opgesteld. Het aantal bezoekers van de Floriade in Almere afgelopen jaar was teleurstellend en Omroep Flevoland schat het totale verlies voor de gemeente zo’n €100 miljoen.

Directie en management Floriade Expo 2022 geven aan de hand van ‘Lessons learned vraagstellingen’ inzicht in het verloop van de organisatie en de resultaten van de Expo. Floriade kende veel complicaties bij de totstandkoming, waarvan de covidpandemie vergaande gevolgen had op het welslagen van Floriade, aldus de organisatie. ‘Hoewel de Expo door de bezoekers hoog gewaardeerd werd, is het aantal bezoekers teleurstellend. De financiële consequenties hiervan zijn helaas dramatisch voor de gemeente Almere en dat is zeer te betreuren.’

Bijna 700.000 bezoekers bezochten de Floriade die het thema ‘Growing Green Cities’ centraal zette. Volgens de organisatie heeft de tuinbouwtentoonstelling een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de bewustwording en kennisspreiding van de mogelijkheden die duurzame innovaties bieden voor die Groene Stad van de Toekomst.

Toekomstige organisatoren

Directie en management hebben aan de hand van hun ervaringen in de afgelopen jaren en met de kennis van nu, teruggekeken op de complicaties en risico’s die zich hebben voorgedaan en naar de besluiten die in de verschillende fasen van de organisatie zijn genomen. De rapportage (met checklist) is niet alleen bedoeld voor alle medewerkers aan de afgelopen Floriade, maar  ook voor iedereen die in de toekomst een tentoonstelling van formaat wil organiseren.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster