Vorige

Op The Flower Bazar is het al kerst

De tweede editie van pop-up beurs The Flower Bazar stond in het teken van kerst. Een reusachtige houten rendier naast een auto die uitpuilt van de dennenbomen en ilexen, maakt dat al buiten bij de ingang duidelijk. Een korte impressie.

De relatief kleine beurs (zo’n 20 deelnemers) vond net als in september plaats in het gebouw van FloriWorld in Aalsmeer. Het is een idee van 2Dezign, kwekers, bloemenhandelaren en decoratie leveranciers. Zij willen met The Flower Bazar een belevenis neerzetten, zodat bezoekers inspiratie opdoen voor hun eigen winkel of bedrijf. Als zij ook meer beleving creëren in hun winkels, stijgt de verkoop, stelt de organisatie. Niet alleen de verkoop bij degenen die aan consumenten verkopen, maar ook voor kwekers en groothandelaren. Op deze beurs geen grote, standaard stands, maar vooral kunstwerken van bloemen en sierheesters. Dit keer in kerstsfeer.

In de badkuip

The Flower Bazar was van woensdag tot en met vrijdag open voor professionals uit de sierteeltsector. Consumenten zijn welkom op zaterdag 6 en zondag 7 november.

De eerste editie in Nederland, afgelopen september, trok 463 bezoekers naar het pop-up evenement in FloriWorld. Vakblad voor de Bloemisterij sprak daar over met 2Dezign en enkele standhouders. De afgelopen editie trok meer vakgenoten en dat kwam voor een belangrijk deel omdat het gelijktijdig met de Trade Fair Aalsmeer plaatsvond. De pendelbussen reden af en aan tussen beide events.

Bekijk hier foto’s van de tweede editie van The Flower Bazar.

Ingang The Flower Bazar
Buiten bij de ingang van de pop-up beurs staat onder andere deze creatie. Bij de tweede editie van The Flower Bazar is de kerstsfeer volop aanwezig. De gewassen komen van ilexkwekerij Emiel de Jong.
Handelsbedrijf Barendsen bracht een hoop bloemen mee naar de Flower Bazar, met een nadruk op sierheesters en amaryllissen, die nu volop verkrijgbaar zijn.
Flower Bazar campanula Sakata
Een van de ruimtes staat vol met campanula’s in verschillende kleuren. Ze zijn van veredelaar Sakata.
Het collectief World of Spray Roses was ook present. Aangesloten zijn een internationale groep van 24 kwekerijen. Hier het aanbod van Flora Ola uit Kenia, Holla Roses uit Ethiopië en Fransen Roses uit De Lier, die sinds kort op 1 hectare trosrozen produceert. De cultivars zijn van Interplant Roses, marktleider in trosroos.
De rozenmuur van groothandelaar Parfum Flower Company. De rozen en droogbloemen komen uit kwekerijen in Kenia en Colombia.
Flower Bazar beer van rozenbottels
Deze beer bestaat vooral uit rozenbottels uit Servië. Het is een eerbetoon aan de in 2021 overleden mede-oprichter van My Peony Society Ernst Star. De beer heeft ook een naam: Berry. De handelscollectieven My Peony Society en Radical Wonders zorgden voor de benodigde sierbessen.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster