Vorige

Kenniskas op mechanisatiebeurs

Ontmoeting onderzoek en praktijk

Beeld
Hortipoint

Bezoekers van de Mechanisatietentoonstelling in Vijfhuizen kunnen in de Kenniskas op de beursvloer met bloembollenonderzoekers de nieuwste ontwikkelingen op teeltgebied bespreken. Ook kunnen ze met hun kennis van ziekten en plagen een boek winnen. Greenport Duin- en Bollenstreek gaat in op uitdagingen voor de sector in de regio. De kas is het centrum van kennisuitwisseling tussen onderzoek en praktijk op de beurs.

KAVB, Wageningen Universiteit & Research Unit Glastuinbouw en Bloembollen, Greenport Duin- en Bollenstreek en sierteeltuitgeverij Hortipoint doen mee aan de Kenniskas, om te laten zien wat er wordt gedaan om de bollensector toekomstzekerheid te bieden. De jongste stand van zaken in het onderzoek naar nieuwe, snellere en robuustere teeltsystemen in voorjaarsbloeiers en lelies komt aan de orde, de betrokken onderzoekers Sjoerd van Vilsteren, Joop de Hoog en Paul Ruigrok van WUR zijn te bevragen. Manager Maarten Prins en medewerker Eva van der Kwast van Greenport willen van studenten weten hoe ze naar die ontwikkelingen kijken. Greenport houdt ook de onderbroekenchallenge, die draait om een gezonde bodem.

Stof tot nadenken

De onderzoeken die aan bod komen zijn onder meer de Bollencoaster, Vitale Lelieteelt, de Systeemsprong Tulp, Weerbare Bol en Intergrated Crop Management, maar Van Vilsteren, De Hoog en Ruigrok wille ook graag horen welke wensen en vragen er onder ondernemers leven. Met de Kenniskas zorgen de deelnemende partijen naast de soft- en hardware op de beurs voor stof tot nadenken, voor zowel kwekers als de Kasdeelnemers.

Landbouwportaal en regiocertificering

Beleidsmedewerker Colja Corts van de KAVB komt de mogelijkheden van het Landbouwportaal Rijnland toelichten en Harry Kager presenteert de regiocertificering Duin- en Bollenstreek. Regiocertificering heeft verduurzaming van de sierteelt en het behalen van de doelen in het Zuid-Hollandse Programma Landelijk Gebied tot doel. Daarbij gaat het vooral om waterkwaliteit. Het plan is opgesteld in opdracht van Greenport Duin- en Bollenstreek met KAVB, KAVB-Kring Duin- en Bollenstreek, provincie Zuid-Holland, Hoogheemraadschap Rijnland, de Keukenhof en Royal Anthos.

Registreer voor meer

Op de pagina over de Mechanisatietentoonstelling staat het programma van de Kenniskas en bezoekers kunnen zich aanmelden voor toegang tot de tentoonstelling. Ook is op de pagina een overzicht van alle standhouders te vinden. Registreer voor meer, bezoek de tentoonstelling en kom in de Kenniskas. De beurs gaat dinsdag 9 januari om 13.00 uur open.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster