Vorige

Online bloemenorganisaties: ook valentijnsbloemen voor mannen en vrienden

De twee grote Nederlandse online bloemenorganisaties Fleurop en Topbloemen.nl hebben allebei onderzoek gedaan naar bloemen voor Valentijn. Fleurop heeft onderzocht hoe romantisch Nederland is en wat blijkt? Jongeren geven aan vaker graag bloemen te ontvangen. En ruim de helft van de mannen wil ook wel een boeket cadeau. Uit de enquête van Topbloemen.nl blijkt dat in meer dan de helft van de gevallen Nederlanders bloemen bestellen voor iemand anders dan hun partner.

Valentijnsdag is onverminderd populair. Om de liefde te vieren en om andere redenen: driekwart van de respondenten in het Fleurop-onderzoek ziet Valentijnsdag ook als moment om een goede vriend of vriendin te verrassen. De meeste vrouwen (63%) zouden tot €15 willen uitgeven aan een Valentijnscadeau, terwijl een meerderheid van de mannen (48%) tussen de €15 en €50 zou willen besteden.

Van alle respondenten vindt 68% het leuk om zelf een boeket te ontvangen. En het zijn niet alleen vrouwen die graag bloemen krijgen: 56% van de ondervraagde mannen geeft aan het ook leuk te vinden om bloemen te krijgen. Onder de datende singles reageert 73% positief op een Valentijnsboeket. De cijfers variëren per leeftijdscategorie. Van de jongeren tot en met 30 jaar wordt liefst 78% blij van bloemen, terwijl van de 56-plussers 62% dat vindt.

Stijgende prijzen

‘Een boeket blijft een populaire manier om gevoelens over te brengen, dat zie je in dit onderzoek eens te meer, licht Martine van Putten, marketingspecialist bij Fleurop Nederland, toe. ‘We maken ons daarom op voor flinke drukte. Ons klantenserviceteam, onze bloemisten en hun bezorgers staan paraat om er weer een prachtige Valentijnsdag van te maken. Samen staan we dit jaar wel voor een extra uitdaging, met de schaarste en stijgende prijzen van bloemen in het algemeen en van rozen in het bijzonder. Dus we vragen mensen om op tijd te bestellen en ook te kijken naar alternatieven voor rozen. Uit het onderzoek blijkt zelfs dat een plukboeket nog ietsje populairder is dan rozen.’

Bloemen als goedmaker

Onder de streep willen 9 van de 10 mensen hun geliefde verrassen, ruim de helft (bijna 60%) neemt zich voor om dat op Valentijnsdag te doen. Toch blijkt 24% van de respondenten Valentijnsdag wel eens te zijn vergeten. Martine: ‘Van de vergeetachtigen die het de dag ná Valentijnsdag goed willen maken, zou liefst 43% een extra groot boeket bloemen cadeau doen. Vandaar dat we ook in de dagen na Valentijn nog veel bestellingen verwachten.’

Helft Valentijnsboeketten niet bestemd voor partner

Uit de enquête van Topbloemen.nl blijkt dat 47,9% van de ondervraagden Valentijnsbloemen bestelt voor hun partner. Ook voor geheime liefdes (14,6%) en vrienden (14%) worden graag bloemen besteld. Maar ook kinderen (7%) en (groot)ouders (7%) worden niet vergeten. Het grootste deel van de bloemen wordt thuis bij de ontvanger bezorgd (75,3%). Slechts een kleine minderheid laat het boeket eerst thuis bezorgen om het daarna persoonlijk af te geven (14%).

Rozen

Zoals ieder jaar zijn ook rozen anno 2022 nog steeds de populairste bloemen om te geven met Valentijnsdag (40,9%) volgens Topbloemen.nl. Een klassiek boeket (23%) en tulpen (12,6%) worden daarna het meest gekozen.

Bron: Fleurop en Topbloemen.nl | Foto: Shutterstock, Fleurop en Topbloemen.nl

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster