Vorige

Onderhandeling over CAO open teelten

Werkgevers en bonden zijn het nog niet eens over de CAO open teelten. Die overeenkomst loopt op 30 juni af, op 8 juli wordt verder gesproken. Werkgevers willen de seizoensarbeidsregeling behouden, de bonden niet. Ook over de opbouw van het loongebouw is onenigheid.

Nieuwe afspraken zijn nodig omdat het minimumloon is verhoogd. Daardoor mist een logische opbouw van de lonen, er zijn stappen uit. Werkgevers pleiten voor een nieuwe bepaling van de startsalarissen van iedere functiegroep per 1 juli, met een verhoging ten opzichte van de lagere functiegroep op basis van het mimimumloon per 1 juli. Deze herinrichting van het loonbouw leidt tot een gemiddelde verhoging van de schaalsalarissen met 4,7%. Werkgeversorganisaties vinden dit redelijk, omdat ten opzichte van 2021 het minimumloon met bijna 30% is gestegen. FNV vindt het geen serieus volledig loonbod. CNV is niet met een looneis gekomen, FNV wil per per 1 juli een stijging van 8% voor alle lonen, met een minimumloon van €16 per uur.

De werkgevers willen de regeling voor seizoenarbeid verruimen om werknemers zo effectief mogelijk in te zetten. FNV en CNV zien de uitzonderingspositie niet meer zitten en pleiten voor afschaffing. Het minimumloon en de B-schaal zijn in al elkaar gegroeid en bonden zien misbruik van de regeling.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster