Vorige

Omzet Veiling Rhein-Maas onder niveau vorig jaar

Beeld
Veiling Rhein-Maas

Veiling Rhein-Maas sloot het derde kwartaal af met een productomzet van €323 miljoen. Dat is onder het niveau van vorig jaar. De veiling in het Duitse Straelen-Herongen schrijft dat toe aan de huidige mondiale ontwikkelingen.

De productomzet is bij Veiling Rhein-Maas na het derde kwartaal €323 miljoen. Dat is 10% minder dan in de eerste negen maanden van 2021. Toen stond de productomzet van Veiling Rhein-Maas (VRM) op €359 miljoen. In 2021 realiseerde de veiling uiteindelijk een record productomzet van €457 miljoen. Dat was 18% meer dan in 2020.

Vanwege de onzekere ontwikkeling rond de energiekosten hebben verschillende aanvoerders van VRM de productie van energie-intensieve producten voor dit winterseizoen reeds opgeschort. Enkele potplantenbedrijven hebben hun gehele bedrijfsvoering beëindigd.

Onzekere situatie

Klanten zijn licht terughoudend om in te kopen, merkt de veiling. Ook bij hen heerst onzekerheid. Deze ontwikkelingen hebben hun weerslag op de marktplaats in Straelen-Herongen.

„We bevinden ons momenteel allemaal in een onzekere situatie, omdat nog niet duidelijk is wat ons precies te wachten staat, zoals bijvoorbeeld hoe sterk de energiekosten daadwerkelijk stijgen. We zijn ervan overtuigd dat we deze huidige uitdagingen samen met onze partners en medewerkers met succes kunnen blijven aangaan”, verklaren Günther Esser en Cees Hoekstra, directeuren van Veiling Rhein-Maas.

In het derde kwartaal beïnvloedden twee weken van zeer hoge temperaturen en droogte in juli de beschikbare aantallen aan `Freiland´-producten. Augustus en september waren voor de snijbloemen bij alle verkoopkanalen wel positief met goede productomzetten. Over het geheel genomen was de vraag gedurende de gehele periode bevredigend en zelfs tijdens de zomervakantie stabiel.

Op koers

Bij de potplanten was op de veiling in september een terughoudende vraag van klanten naar outdoor producten merkbaar. Klokservice (bemiddeling) daarentegen noteerde volgens de veiling een bevredigende productomzet bij de tuinplanten. Over het geheel genomen was het prijsniveau op VRM lager dan in de twee voorgaande jaren. VRM zegt op koers te liggen voor 2022.

Het Vakblad voor de Bloemisterij sprak recent met directeur Cees Hoekstra over de impact van de energiecrisis op VRM. Dat verhaal lees je hier.

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster