Vorige

NK Leliekeuren van start

Beeld
NK Leliekeuren

Steel, blad, bloem, knop en algemene stand van de lelie op de vaas spelen weer een cruciale rol tijdens het Nederlands Kampioenschap Leliekeuren, dat woensdag 24 mei begint in ‘t Zand.

Deelnemers moeten zo dicht mogelijk bij het oordeel van de juryleden Don Schilder, Johan Duijn, Jurgen de Graaff, Frans van Lierop en Robert van der Hulst zien te komen bij het geven van de scores aan de lelies van Gebr. Vletter & den Haan, World Breeding BV, De Jong Lelies en Royal van Zanten.

Woensdag is de eerste van vier keuringen, er wordt ook op 31 mei, 7 juni en 14 juni gekeurd van 07.00 tot 20.00 uur in BolleNoord aan de Groteweg 9 in ‘t Zand. Iedereen kan deelnemen. De beste deelnemers van vorig jaar zijn alvast geselecteerd voor het topklassement, maar alle deelnemers maken wekelijks kans op een taart voor de beste mannelijke, vrouwelijke en juniordeelnemer.

Op 16 juni valt de beste deelnemer een geldprijs ten deel en junioren die minimaal drie keer deelnemen dit seizoen maken kans op een iPad. Wie als junior aan alle keuringen deelneemt, verdient volgens de organisatie altijd een prijs. Nieuw dit jaar is een wedstrijd voor deelnemers onder de 10 jaar. Alle uitslagen zijn naderhand terug te lezen op de site van het NK en via Facebook en Instagram.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster