Vorige

Nieuwe Tulipa, Santini en Senecio

In de afgelopen tijd zijn de volgende noviteiten gelanceerd: Tulipa ‘Flevo Passion’, santini-chrysant Yin Yang Smokey en twee Senecio-series.

Olympiër en Nederlands Kampioen roeien in de twee-zonder-stuurman, Niki van Sprang, doopte op roeivereniging Pampus in Almere de nieuwe Tulipa ‘Flevo Passion’. De naam refereert behalve aan groeistad Almere ook aan de passie van de topsporters die op de Almeerse wateren trainen. De tulp is veredeld door Joris van der Velden van Holland Bolroy Markt uit Heiloo. ‘De nieuwe bloem is voortgekomen uit een kruising van Tulipa ‘White Dream’ en de rode ‘Sevilla’. Deze sterke Triumph-tulp heeft een dieporanje kleur, een goede lengte en strak blad. De nieuwe tulp kan zowel als snijbloem dienen als ook in de tuin worden geplant.’

Yin Yang Smokey

De Chrysanthemum santini Yin Yang-serie (met het zwarte hart) is al beschikbaar in wit, crème en roze en er komt nu een nieuwe bij: Yin Yang Smokey. Volgens veredelaar Deliflor en kweker Zentoo is de kleur lastig te omschrijven, maar deze neigt naar zalm/abrikoos. Vanaf deze week (week 16) is de noviteit beschikbaar met zo’n zevenduizend stelen per week.

Senecio

Dümmen Orange presenteert komend seizoen twee nieuwe Senecio-series: Mandala en Mandala Plus. Mandala heeft een symmetrische geometrische vorm, die ervoor zorgt dat de aandacht automatisch op het midden wordt gericht. Er is een breed scala aan kleuren beschikbaar: van frisse voorjaarskleuren zoals blauw, paars, roze en zalm tot enkele tweekleurige rassen.

De zeer rijkbloeiende nieuwe series kunnen zowel binnen als buiten worden toegepast. De Mandala-serie is de juiste keuze voor kamerplanten. De grotere en nog langer bloeiende serie Mandala Plus is juist geschikt voor de tuin. Een voordeel is dat de planten in vergelijking met gebruikelijke rassen minder water nodig hebben.

Bron en foto’s: Vidiphoto, Deliflor en Dümmen Orange

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster