Vorige

Nieuwe poging tot avv voor collectieve promotie bloemen en planten

Beeld
Bloemenbureau Holland

Kwekers, handelaren en Bloemenbureau Holland doen een nieuwe poging om een algemeen verbindend verklaring (avv) voor collectieve promotie van snijbloemen en planten aan te vragen. De verwachting is dat er in januari 2024 een draagvlaktoets onder kwekers en handelaren plaatsvindt.

Kwekers en handel – inclusief VGB en Royal FloraHolland – en Bloemenbureau Holland (BBH) zijn het eens over de financiering van en inning voor de collectieve activiteiten van BBH tot en met 2027. Partijen proberen nogmaals een algemeen verbindend verklaring aan te vragen voor collectieve promotie.

Inmiddels is gestart met de nodige procedurele zaken en voorbereidingen. Een definitieve datum voor de draagvlaktoets is nog niet vastgesteld. De verwachting is dat deze in januari 2024 plaatsvindt. Bij voldoende draagvlak wordt er bij BO Sierteelt een aanvraag in voor een avv per 1 januari 2025.

In juli jl. is reeds door de betrokkenen afgesproken dat de inning voor de collectieve activiteiten van Bloemenbureau Holland in 2024 ongewijzigd plaatsvindt via Royal FloraHolland.

Te weinig stemmen

Vorig jaar haalde de invoering van een avv voor collectieve promotie van snijbloemen en kamerplanten het niet. Kwekers stemden in een draagvlaktoets in ruime meerderheid voor invoering van een avv. Maar vanuit de handel werden er te weinig stemmen uitgebracht. De toets voldeed daardoor niet aan criteria die vooraf door Brancheorganisatie Sierteelt waren gesteld.

De handel kon zich niet vinden in de vorm van de avv. Een deel van de handelsbedrijven ging volgens die voorwaarden veel meer betalen voor collectieve promotie dan ze nu doet. Een ander deel van de handelsbedrijven ziet weinig nut in collectieve promotie omdat BBH geen promotie doet in de landen waar deze bedrijven bloemen en planten afzetten.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster