Vorige

Nieuwe meermalige bloemendoos Fc523 biedt ruim 25% beladingsvoordeel

Beeld
royal floraholland

Royal FloraHolland lanceert de meermalige bloemendoos: Fc523. Omdat hij korter is dan de bekende Fc519-doos, levert de nieuwe doos meer dan 25% beladingsvoordeel. Hij is met name bestemd voor retailstromen naar Engeland.

De nieuwe meermalige bloemendoos Fc523 is een kortere variant van de bestaande bloemendoos Fc519, namelijk 80cm in plaats van 100cm. Hij is in nauwe samenwerking met diverse handelsbedrijven en aanvoerders specifiek ontwikkeld voor handel die op Europallets getransporteerd wordt. Voor de klokhandel verwacht Royal FloraHolland geen voordeel voor kwekers en/of kopers. Om de markt op de klok niet te versnipperen, blijft daar standaard de Fc519 in gebruik.

Ruim 25% beladingsvoordeel op Europallets

De Fc523 is hoofdzakelijk bedoeld voor de Engelse retailketen, waar bloemen met kortere steellengte in meermalige dozen op pallets naar toe gaat. Dat kan zonder beladingsverlies, want hij past perfect op een Europallet. Daardoor passen er bovendien 33 pallets in plaats van 26 in een vrachtwagen. Dit levert een beladingsvoordeel op van ruim 25%. De Fc523 zorgt daarom volgens Royal FloraHolland voor lagere ketenkosten en minder CO2-uitstoot.

’Met de overgang naar de Fc523 bloemendoos zien wij een kans om te verduurzamen, en tegelijkertijd de stijgende transport- en brandstofkosten tegen te gaan.’

Erwin Boeters, Manager Transport & Equipment bij handelsbedrijf SuperFlora


Gefaseerde introductie najaar 2022

De pilot met de nieuwe doos is net gestart. Komend najaar voert de veiling de introductie van de Fc523 gefaseerd uit om voldoende beschikbaarheid te kunnen geven aan de primaire doelgroep. Er is tijd nodig om voldoende dozen te kunnen laten maken en de pool te vullen. De Fc523 pool blijft bescheiden van omvang, aldus de veiling. De ‘pieken’ in de handel naar Engeland, zoals rond Moederdag, gaat de bekende Fc519 opvangen. De vrijgave van de nieuwe bloemendoos voor nieuwe gebruikers verloopt via het Klant Contact Center van de veiling.

Erwin Boeters (handelsbedrijf SuperFlora) en Corine van Ooijen (santinikwekerij Van Helvoort Company) met de nieuwe meermalige Fc523 bloemendoos. SuperFlora zet veel bloemen in Engeland af.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster