Vorige

Nieuwe directeur Bloemenbureau Holland

Beeld
Bloemenbureau Holland

Yvonne Watzdorf is met ingang van 1 juni 2022 gestart bij Bloemenbureau Holland (BBH) als algemeen directeur. „Het bestuur heeft er veel vertrouwen in dat onder leiderschap van Yvonne, BBH haar relevantie voor de sector weet te behouden en te versterken. De komende 18 maanden zijn cruciaal”, zegt voorzitter Marco van der Sar.

Watzdorf staat een moeilijke opdracht te wachten. Het overeind houden van BBH. In december 2021 liet Royal FloraHolland aan BBH weten dat ze per 1 januari 2024 niet langer de BBH-gelden int. Bloemenbureau zal op een andere maner aan haar geld moeten komen om invulling te geven aan collectieve promotie voor de sierteelt. Van der Sar kreeg van RFH en VGB de verzekering dat ze zich hard maken om BBH overeind te houden. De drie organisaties zetten in op een algemeen verbindend verklaring (Avv). BBH zal zich ook hard maken om freeriders binnenboord te krijgen.

Van der Sar moest ook op zoek naar een nieuwe directeur. Dennis van de Lubbe stopte per 31 december 2021. „We moeten aan de bak”, zei Van der Sar destijds in de Bloemisterij. „Dat moesten we sowieso al. Lukt het ons niet om in 2024 minimaal €5 miljoen bijeen te krijgen dan stopt BBH. Tussen €5 en €15 miljoen kunnen we huidige activiteiten beperkt uitvoeren. Met meer dan €15 miljoen kunnen we onze activiteiten en bereik uitbreiden en meer waarde creëren voor onze supporters.”

Niet op de tent passen

Volgens BBH is Watzdorf sterk in het leiden van organisaties in tijden van verandering. Samen met het team van BBH zal zij verder vorm en inhoud geven aan de toekomst van BBH. Ze acht zichzelf niet geschikt om op de tent te passen, wel geschikt om dingen voor elkaar te krijgen.

De CV van Watzdorf toont veel banen. Ze heeft ruime directie-ervaring, onder meer bij verschillende retailers en producenten van consumentenproducten als onder meer Pokon, Etos, Albert Heijn, Xenos, Corina, Begeistert en Marqt, Ze noemt zichzelf een mens en resultaatgerichte directeur, toezichthouder, adviseur en bedrijfscoach. Ze heeft een voorkeur voor MKB en/ of private equity.

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster