Vorige

Duurzaamheid aankopen direct zichtbaar voor bloemisten

Bloemisten kunnen vanaf nu via Royal FloraHolland direct inzicht krijgen in de duurzaamheid van hun aankopen. Dat wordt via een app duidelijk gemaakt volgens de criteria van het onafhankelijke keurmerk Barometer Duurzame Bloemist.

Royal FloraHolland biedt deze nieuwe dienst aan in samenwerking met SMK (Stichting Milieukeur) die het keurmerk Barometer Duurzame Bloemist beheert. Gecertificeerde bloemisten moeten het inkooppercentage duurzame producten berekenen. Dat gebeurde door ieder kwartaal hun losse inkoopfacturen in te voeren in de spreadsheet waarin dit percentage berekend wordt. Het is nu mogelijk om direct aan te tonen in hoeverre bloemisten voldoen aan de inkoopeis die wordt gesteld aan certificaathouders.

App

De dienst wordt aangeboden via een Power BI app, die op iedere computer of smartphone te gebruiken is. Bloemisten betalen voor een abonnement €72 per jaar. Daarvoor krijgen zij in de app toegang tot een dashboard waarmee ze op ieder gewenst moment zelf rapportages kunnen uitdraaien, op maand-, kwartaal- of jaarniveau. Meerdere personen binnen één bedrijf kunnen hier gebruik van maken. Alle informatie is altijd tot en met de vorige handelsdag bijgewerkt. Deze dienst is speciaal bedoeld voor bloemisten die bij Royal FloraHolland inkopen en rapporteren voor de Barometer Duurzame Bloemist. Overige inkopers zoals groothandelaren die inzicht willen in hun duurzame inkoop kunnen gebruiken maken van de RFH-dienst Insights voor kopers.

Het aantal bloemisten dat zich aansluit bij keurmerken zoals Barometer Duurzame Bloemist groeit hard. Bloemisten kunnen zich bij het Klant Contactcenter van RFH aanmelden voor een abonnement.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster