Vorige

Nieuwe CEO en nieuwe eigenaren Dümmen Orange

Beeld
Dümmen Orange

Dümmen Orange heeft Anthony Christiaanse benoemd als nieuwe Chief Executive Officer (CEO). Een consortium van huidige kredietverstrekkers neemt het meerderheidsbelang in het bedrijf over van BC Partners.

Anthony Christiaanse (62) volgt Hugo Noordhoek Hegt op, die Dümmen Orange sinds 2019 heeft geleid. Noordhoek Hegt (62) blijft betrokken bij het bedrijf als lid van de Raad van Commissarissen. Anthony Christiaanse trad januari 2024 al toe tot de Executive Committee van Dümmen Orange. Daarvoor werkte hij in senior managementposities bij internationale bedrijven zoals Unilever, Chiquita, Aviko en Vion. Zijn carrière in de food- en agro-industrie beslaat meer dan 30 jaar.

In de directie is nog een personele wijziging. Carola de Bie volgt de huidige Chief Financial Officer (CFO) Arjan Kaaks op, die na vijf jaar heeft besloten het bedrijf te verlaten. De Bie is momenteel Head of Group Control.

Anthony Christiaanse in het persbericht van het bedrijf: „Hugo heeft Dümmen Orange door turbulente tijden geloodst, waaronder COVID en de energiecrisis in 2022. Daarvoor wil ik hem hartelijk bedanken. Hij laat een bedrijf achter dat veel meer gefocust is dan een paar jaar geleden. Ik wil ook mijn dank uitspreken aan Arjan Kaaks, die een cruciale rol heeft gespeeld bij het opbouwen van de wereldwijde Dümmen Orange organisatie en aanzienlijk heeft bijgedragen aan de verbetering van de ondersteunende functies van het bedrijf.”

Nieuwe eigenaren nemen het over van meerderheidsaandeelhouder BC Partners

De financiers van Dümmen Orange zijn herstructurering overeengekomen. BC Partners, de meerderheidsaandeelhouder sinds 2015, draagt eigendom over aan een consortium van huidige kredietverstrekkers (ICG, J.P. Morgan Asset Management, Neuberger Berman, Tresidor en Triton Debt Opportunities). Zij worden de nieuwe eigenaren van het bedrijf. Fondsen geadviseerd door BC Partners blijven een minderheidsinvesteerder.

Als onderdeel van de deal zullen de nieuwe eigenaren aanvullende financiering verstrekken om een solide balans te realiseren. Een substantiële injectie van nieuw kapitaal zal een stevige financiële basis bieden voor het bereiken van de ambitieuze doelstellingen van Dümmen Orange in de komende jaren. Over bedragen en termijnen doet het bedrijf geen mededelingen. Ze streeft ernaar haar leidende positie te versterken in marktsegmenten waarin het al kerncompetenties en een hoog niveau van expertise heeft.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster