Vorige

Nieuwe bloemen en planten (op IPM)

Beeld
Bloem&Blad

Aankomende week (van 24 tot en met 27 januari) wordt een groot aantal noviteiten gepresenteerd op IPM Essen. Maar ook daarnaast presenteren kwekers, veredelaars en leveranciers nieuwe bloemen, planten en producten.

Rosa Moccachno

Rosa Moccachino van Decofresh, die vanaf 20 januari verkrijgbaar is, is een roze-bruine, compacte roos die mooi opent, volgens  de veredelaar. De noviteit is al door verschillende arrangeurs en bloemisten getest, onder wie Petri Rijsdijk van Fiori. ‘Moccachino gaat snel en prachtig open en geurt heerlijk; daarom vind ik het een perfecte roos voor bruids- en rouwwerk. En deze roos is ook nog eens heel lang.’

Limited Creations

Mixt Creations in Aalsmeer levert al tien jaar plantarrangementen door heel Europa onder het label Plant Creations. Nu introduceert het bedrijf de nieuwe lijn Limited Creations. Elke maand wordt een nieuwe serie cadeaus in een beperkte oplage uitgebracht voor het hogere segment. De Limited Creations-arrangementen kenmerken zich door de combinatie van speciale planten en onderscheidende potten in de nieuwe trendkleuren.

Nieuwe Fuchsia-serie

Dümmen Orange presenteert dit jaar een mix van eenjarigen, vaste planten en potplanten op de IPM, inclusief een voorproefje van het nieuwe assortiment voor 2023. De ster van de show is volgens de veredelaar Ballerina’s, een nieuwe Fuchsia-serie met sterke en goed vertakkende planten die van nature compact zijn. De middelgrote bloemen trekken het hele zomerseizoen bijen en andere bestuivende insecten aan.

Nieuwe hortensiasoorten

Op IPM introduceert veredelaar HBA uit De Kwakel een aantal nieuwe pothortensia’s, waaronder Fabolo blue en Floria blue. Fabolo blue springt eruit door de felblauwe, dichte bloemschermen en de dubbelbloemige randbloeier Floria blue heeft zachtblauwe bloemetjes die na verloop van tijd verkleuren naar groen.

Campanula Ambella Pink

Addenda laat op IPM noviteit ‘Campanula Ambella Pink’ aan het internationale publiek zien. Deze roze, winterharde vaste plant is een aanvulling op het bestaande assortiment Campanula Ambella in de kleuren Intense Purple, White en Lavender. De plant dingt ook mee naar de prijs ‘Plant Novelty of IPM 2023’.

Recyclable Liquid bloemenvoedingsachet

Chrysal introduceert op IPM de nieuwe Chrysal Recyclable Liquid sachet. Dit zakje is gemaakt van recyclebaar plastic (polypropylene). De introductie van dit nieuwe duurzame product is onderdeel van Chrysals ambitie om de meest duurzame partner in de bloemenindustrie te zijn. Het bedrijf wil dat in 2025 al hun verpakkingen recyclebaar, composteerbaar of herbruikbaar zijn.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster